,
  • Mas ChampartNr 91156

  • Causse du Bousquet ,
  • Frankrike
    , Languedoc-Roussillon , Coteaux du Languedoc , Saint-Chinian
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Languedoc-Roussillon , Coteaux du Languedoc , Saint-Chinian

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, lagerblad, björnbär, färska örter och svart te. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-02-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, lagerblad, björnbär, färska örter och lakrits.

  • Råvaror

    60% , 20% , 10% och 10% carignan.

  • Producent

    Mas Champart

  • Om producenten

    Mas Champart ägs av Isabelle och Matthieu Champart, som startade med vinodling i liten skala år 1976. Så småningom kunde de köpa till mer mark till gården och därmed utöka arealen. Bit för bit restaurerades och omplanterades vingårdarna, men de behöll de bästa stockarna av grenache och carignan med stockar på en ålder på 65 till 110 år. Fram till 1988 såldes druvorna till det lokala kooperativet. Samma år började Mas Champart producera vin under egen etikett. Vinmakare är Isabelle Champart och oenolog är Claude Gros.

  • Leverantör

    Hübsch Vinhandel AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades. Grenachedruvorna fick kallmacerera ett par dagar, sedan startade alkoholjäsningen med naturliga jäststammar. Jäsning och skalmaceration tog från tre till sex veckor beroende på vilken växtplats druvorna kom ifrån.

  • Lagring

    70 procent av vinet av syrah med en mindre mängd grenache och mourvèdre lagrades på ekfat i ett år. Fem procent av faten var nya, resterande del fat ett till fem år gamla. De använda faten var en blandning av fat om 225 och så kallade "demi-muids" om 500 till 600 liter. resterande 70 procent vin vilade på ståltankar. Efter ett års lagring blandades vinet, och lagrades i ytterligare åtta månader på ekfat. Buteljeringen skedde utan klarning eller filtrering.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand och sorterades vid skördetillfället. Skördeuttaget var 25 till 30 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Saint Chinian ligger strax norr om Narbonne i Languedoc i södra Frankrike. Druvorna till detta vin kommer från flera olika vingårdar som har olika jordmåner och mikroklimat. Den största delen druvor kommer från en kalkstensplatå, "Causse", som ligger på en höjd av 280 till 300 meter över havet. Platån är stenig och har varma, väldränerade jordar som ger aromatiska viner. Främst grenache och syrah är planterat i dessa vingårdar. Mourvèdre och en liten del syrah växer på mer lerhaltig jord, vilket ger senare mognad och högre syra i vinet.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2018-02-02
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, lagerblad, björnbär, färska örter och lakrits.

  • Råvaror

    60% , 20% , 10% och 10% carignan.

  • Producent

    Mas Champart

  • Om producenten

    Mas Champart ägs av Isabelle och Matthieu Champart, som startade med vinodling i liten skala år 1976. Så småningom kunde de köpa till mer mark till gården och därmed utöka arealen. Bit för bit restaurerades och omplanterades vingårdarna, men de behöll de bästa stockarna av grenache och carignan med stockar på en ålder på 65 till 110 år. Fram till 1988 såldes druvorna till det lokala kooperativet. Samma år började Mas Champart producera vin under egen etikett. Vinmakare är Isabelle Champart och oenolog är Claude Gros.

  • Leverantör

    Hübsch Vinhandel AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades. Grenachedruvorna fick kallmacerera ett par dagar, sedan startade alkoholjäsningen med naturliga jäststammar. Jäsning och skalmaceration tog från tre till sex veckor beroende på vilken växtplats druvorna kom ifrån.

  • Lagring

    70 procent av vinet av syrah med en mindre mängd grenache och mourvèdre lagrades på ekfat i ett år. Fem procent av faten var nya, resterande del fat ett till fem år gamla. De använda faten var en blandning av fat om 225 och så kallade "demi-muids" om 500 till 600 liter. resterande 70 procent vin vilade på ståltankar. Efter ett års lagring blandades vinet, och lagrades i ytterligare åtta månader på ekfat. Buteljeringen skedde utan klarning eller filtrering.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand och sorterades vid skördetillfället. Skördeuttaget var 25 till 30 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Saint Chinian ligger strax norr om Narbonne i Languedoc i södra Frankrike. Druvorna till detta vin kommer från flera olika vingårdar som har olika jordmåner och mikroklimat. Den största delen druvor kommer från en kalkstensplatå, "Causse", som ligger på en höjd av 280 till 300 meter över havet. Platån är stenig och har varma, väldränerade jordar som ger aromatiska viner. Främst grenache och syrah är planterat i dessa vingårdar. Mourvèdre och en liten del syrah växer på mer lerhaltig jord, vilket ger senare mognad och högre syra i vinet.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    265,33