Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Mas de LibianNr 95989

  • Khayyâm ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Côtes du Rhône
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Côtes du Rhône

Ekologiskt

Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, skogshallon, peppar, viol, lagerblad, körsbär och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-11-08
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, skogshallon, peppar, viol, lakrits, björnbär och vanilj.

  • Råvaror

    80% , 10% och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorterna grenache, mourvèdre och syrah odlas framförallt i södra Frankrike där de ofta kompletterar varandra i blandningar. Khayyâm är namnet på en persisk matematiker och filosof som levde på 1000-talet.

  • Producent

    Mas de Libian

  • Om producenten

    Mas de Libian är familjeägt. Familjen har odlat druvor i trakten sedan 1670. Idag drivs firman av systrarna Hélène och Catherine Thibon-Macagno, som odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär vilket bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel. Allt arbete i vingårdarna sker manuellt och systrarna använder sig av familjens arbetshästar Nestor och Bambi för att plöja marken närmast huset. Totalt förfogar de över 25 hektar vinodlingar, samt 8 hektar som används för olivträd, olika sädesslag och trädgård.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Côtes du Rhône omfattar mer är 40 000 hektar vinodlingar i södra Rhône.

  • Jordmån

    Genom södra Rhônedalen drar den kalla mistralvinden. Även om dagarna är relativt varma är nätterna kalla. I vingårdarna är därför marken ofta täckt av stora stenar, så kallade "galets". Under dagen alstrar dess solens värme och håller vinstockarna varma om nätterna vilket hjälper druvorna att mogna.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades varsamt. Jäsning och skalmaceration i 18 dagar, med överpumpning av skalmassan en gång om dagen.

  • Lagring

    40 procent av vinet har lagrats tio månader på stora ekliggar, så kallade foudres, resterande del vin vilade på ståltankar. När vinet blandats vilade det några månader på tank innan det buteljerades.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2019-11-08
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, skogshallon, peppar, viol, lakrits, björnbär och vanilj.

  • Råvaror

    80% , 10% och 10% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorterna grenache, mourvèdre och syrah odlas framförallt i södra Frankrike där de ofta kompletterar varandra i blandningar. Khayyâm är namnet på en persisk matematiker och filosof som levde på 1000-talet.

  • Producent

    Mas de Libian

  • Om producenten

    Mas de Libian är familjeägt. Familjen har odlat druvor i trakten sedan 1670. Idag drivs firman av systrarna Hélène och Catherine Thibon-Macagno, som odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär vilket bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel. Allt arbete i vingårdarna sker manuellt och systrarna använder sig av familjens arbetshästar Nestor och Bambi för att plöja marken närmast huset. Totalt förfogar de över 25 hektar vinodlingar, samt 8 hektar som används för olivträd, olika sädesslag och trädgård.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Côtes du Rhône omfattar mer är 40 000 hektar vinodlingar i södra Rhône.

  • Jordmån

    Genom södra Rhônedalen drar den kalla mistralvinden. Även om dagarna är relativt varma är nätterna kalla. I vingårdarna är därför marken ofta täckt av stora stenar, så kallade "galets". Under dagen alstrar dess solens värme och håller vinstockarna varma om nätterna vilket hjälper druvorna att mogna.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades varsamt. Jäsning och skalmaceration i 18 dagar, med överpumpning av skalmassan en gång om dagen.

  • Lagring

    40 procent av vinet har lagrats tio månader på stora ekliggar, så kallade foudres, resterande del vin vilade på ståltankar. När vinet blandats vilade det några månader på tank innan det buteljerades.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    238,67