,
  • Mas de LibianNr 99113

  • Khayyâm ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Côtes du Rhône
  • 159:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Côtes du Rhône

Nyanserad, kryddig, fruktig smak med inslag av fat, skogshallon, plommon, viol, sötlakrits, muskot, blåbär och vitpeppar. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig, kryddig doft med inslag av fat, skogshallon, plommon, viol, sötlakrits, blåbär och mynta.

  • Råvaror

    , och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorterna grenache, mourvèdre och syrah odlas framförallt i södra Frankrike där de ofta kompletterar varandra i blandningar. Khayyâm är namnet på en persisk matematiker och filosof som levde på 1000-talet.

  • Producent

    Mas de Libian

  • Om producenten

    Mas de Libian är familjeägt. Familjen har odlat druvor i trakten sedan 1670. Idag drivs firman av systrarna Hélène och Catherine Thibon-Macagno, som odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär vilket bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel. Allt arbete i vingårdarna sker manuellt och sedan 2006 använder sig systrarna av familjens arbetshäst Nestor för att plöja all mark på egendomen. Totalt förfogar de över 23 hektar vinodlingar, varav 20 hektar av dessa är vinodlingar.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Côtes du Rhône omfattar mer är 40 000 hektar vinodlingar i södra Rhône.

  • Jordmån

    Genom södra Rhônedalen drar den kalla mistralvinden. Även om dagarna är relativt varma är nätterna kalla. I vingårdarna är därför marken ofta täckt av stora stenar, så kallade "galets". Under dagen alstrar dess solens värme och håller vinstockarna varma om nätterna vilket hjälper druvorna att mogna.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 18 augusti och 3 september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades varsamt. Jäsning och skalmaceration i 18 dagar, med överpumpning av skalmassan en gång om dagen.

  • Lagring

    40 procent av vinet har lagrats nio månader på stora ekliggar, så kallade foudres.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    212

  • Säljstart

    2018-12-07
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig, kryddig doft med inslag av fat, skogshallon, plommon, viol, sötlakrits, blåbär och mynta.

  • Råvaror

    , och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Druvsorterna grenache, mourvèdre och syrah odlas framförallt i södra Frankrike där de ofta kompletterar varandra i blandningar. Khayyâm är namnet på en persisk matematiker och filosof som levde på 1000-talet.

  • Producent

    Mas de Libian

  • Om producenten

    Mas de Libian är familjeägt. Familjen har odlat druvor i trakten sedan 1670. Idag drivs firman av systrarna Hélène och Catherine Thibon-Macagno, som odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär vilket bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel. Allt arbete i vingårdarna sker manuellt och sedan 2006 använder sig systrarna av familjens arbetshäst Nestor för att plöja all mark på egendomen. Totalt förfogar de över 23 hektar vinodlingar, varav 20 hektar av dessa är vinodlingar.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

  • Odlingsområde

    Côtes du Rhône omfattar mer är 40 000 hektar vinodlingar i södra Rhône.

  • Jordmån

    Genom södra Rhônedalen drar den kalla mistralvinden. Även om dagarna är relativt varma är nätterna kalla. I vingårdarna är därför marken ofta täckt av stora stenar, så kallade "galets". Under dagen alstrar dess solens värme och håller vinstockarna varma om nätterna vilket hjälper druvorna att mogna.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 18 augusti och 3 september.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades varsamt. Jäsning och skalmaceration i 18 dagar, med överpumpning av skalmassan en gång om dagen.

  • Lagring

    40 procent av vinet har lagrats nio månader på stora ekliggar, så kallade foudres.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    212