,
  • MasiNr 2345

  • Amarone Costasera ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella

Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, örter, sandelträ, russin och kakao. Serveras vid cirka 18°C till lagrade hårdostar eller till rätter av nöt- eller viltkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    1999-02-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, mörk choklad, örter, sandelträ och tobak.

  • Råvaror

    70% , 25% rondinella och 5% molinara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Masi

  • Om producenten

    Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj. Namnet Costasera betyder "sluttning i kvällssol".

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger nordväst om Verona i Venetien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst i 45 dagar i stora slovenska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    1999-02-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, mörk choklad, örter, sandelträ och tobak.

  • Råvaror

    70% , 25% rondinella och 5% molinara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Masi

  • Om producenten

    Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj. Namnet Costasera betyder "sluttning i kvällssol".

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger nordväst om Verona i Venetien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst i 45 dagar i stora slovenska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67