,
  • MASINr 95613

  • Corbec , 2015
  • Argentina
    , Cuyo , Mendoza , Uco Valley
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Argentina
, Cuyo , Mendoza , Uco Valley

Ekologiskt

Nyanserad, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, körsbär, choklad, russin, kaffe och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till grillade rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-07-06
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Tät, mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, körsbär, choklad, vanilj, russin och timjan.

  • Råvaror

    och .

  • Producent

    Masi Agricola

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Uco Valley ligger cirka sju mil söder om staden Mendoza i västra Argentina, i höjd med Chiles huvudstad Santiago. Druvorna till detta vin kommer vingårdar som är belägna på mellan 950 och 1050 meters höjd, i Tupungato, som ligger i norra delen av Uco Valley.

  • Jordmån

    Kalkrik sandjord med mycket sten.

  • Skörd

    De olika druvsorterna skördades separat.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter skörd lufttorkades de hela druvklasarna, så kallat 'appassimento', i 20 dagar. Därefter avstjälkades druvorna och pressades varsamt. Druvsorterna vinifierades separat. Jäsning och skalmaceration på ståltankar i 20 dagar vid en temperatur av 20-24°C.

  • Lagring

    Ett och ett halvt år på franska ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2018-07-06
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Tät, mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, körsbär, choklad, vanilj, russin och timjan.

  • Råvaror

    och .

  • Producent

    Masi Agricola

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Uco Valley ligger cirka sju mil söder om staden Mendoza i västra Argentina, i höjd med Chiles huvudstad Santiago. Druvorna till detta vin kommer vingårdar som är belägna på mellan 950 och 1050 meters höjd, i Tupungato, som ligger i norra delen av Uco Valley.

  • Jordmån

    Kalkrik sandjord med mycket sten.

  • Skörd

    De olika druvsorterna skördades separat.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter skörd lufttorkades de hela druvklasarna, så kallat 'appassimento', i 20 dagar. Därefter avstjälkades druvorna och pressades varsamt. Druvsorterna vinifierades separat. Jäsning och skalmaceration på ståltankar i 20 dagar vid en temperatur av 20-24°C.

  • Lagring

    Ett och ett halvt år på franska ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33