,
  • Masi CampofiorinNr 5123

  • Italien
    , Venetien
  • 69:-
  • Flaska , 375 ml
Italien
, Venetien

Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, korinter, blåbär, choklad, tranbär och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2006-10-02
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, korinter, choklad, skogshallon och vanilj.

  • Råvaror

    70% , 25% rondinella och 5% molinara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Corvina, eller corvina veronese som är druvans fullständiga namn, odlas nästan bara i Venetien i nordöstra Italien. Druvan är den viktigaste för röda viner från Bardolino och Valpolicella.

  • Producent

    Masi

  • Om producenten

    Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Venetien ligger i nordöstra Italien. Appellationen gäller för rött, vitt och rosévin samt för mousserande vin

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med 25% halvtorkade druvor. Jäsningen skedde vid 18-20°C i cirka 15 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats minst 18 månader på fat och sedan 3 månader på flaska.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    184

  • Säljstart

    2006-10-02
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, korinter, choklad, skogshallon och vanilj.

  • Råvaror

    70% , 25% rondinella och 5% molinara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Corvina, eller corvina veronese som är druvans fullständiga namn, odlas nästan bara i Venetien i nordöstra Italien. Druvan är den viktigaste för röda viner från Bardolino och Valpolicella.

  • Producent

    Masi

  • Om producenten

    Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Venetien ligger i nordöstra Italien. Appellationen gäller för rött, vitt och rosévin samt för mousserande vin

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med 25% halvtorkade druvor. Jäsningen skedde vid 18-20°C i cirka 15 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats minst 18 månader på fat och sedan 3 månader på flaska.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    184