Hemleverans gör du enklast på beta.systembolaget.se.

,
  • Masi CostaseraNr 2345

  • Amarone Classico ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella
  • 599:-
  • Magnum , 1500 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, örter, sandelträ, russin, tobak och kakao. Serveras vid cirka 18°C till lagrade hårdostar eller till rätter av nöt- eller viltkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2002-03-04
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, mörk choklad, örter, sandelträ och tobak.

  • Råvaror

    , rondinella och molinara.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Masi

  • Om producenten

    Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj. Namnet Costasera betyder "sluttning i kvällssol".

  • Leverantör

    Vinunic AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger nordväst om Verona i Venetien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst i 45 dagar i stora slovenska ekfat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    399,33

  • Säljstart

    2002-03-04
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, mörk choklad, örter, sandelträ och tobak.

  • Råvaror

    , rondinella och molinara.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Masi

  • Om producenten

    Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj. Namnet Costasera betyder "sluttning i kvällssol".

  • Leverantör

    Vinunic AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger nordväst om Verona i Venetien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst i 45 dagar i stora slovenska ekfat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    399,33