Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Masi CostaseraNr 74618

  • Amarone Classico ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella , Amarone della Valpolicella Classico
  • 899:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella , Amarone della Valpolicella Classico

Mogen, komplex smak med inslag av fat, katrinplommon, torkade körsbär, rosmarin, mörk choklad, ceder och tobak. Serveras vid 18°C till smakrika rätter av lamm- , nöt- eller viltkött, eller till lagrad hårdost.


Produktinformation

  • Säljstart

    2013-11-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, tegelröd färg.

  • Doft

    Mogen, komplex doft med inslag av fat, torkade körsbär, katrinplommon, rosmarin, nötter, choklad, läder och tobak.

  • Råvaror

    70% , 25% rondinella och 5% molinara.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Masi

  • Om producenten

    Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj.

  • Leverantör

    Vinunic AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Druvorna till detta vin växer i Valpolicella Classico. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.

  • Jordmån

    Röd kalksten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna torkas och jäser sedan i 45 dagar på stora slavonska fat.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på fat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    1198,67

  • Säljstart

    2013-11-01
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, tegelröd färg.

  • Doft

    Mogen, komplex doft med inslag av fat, torkade körsbär, katrinplommon, rosmarin, nötter, choklad, läder och tobak.

  • Råvaror

    70% , 25% rondinella och 5% molinara.

  • Sockerhalt

    6 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Masi

  • Om producenten

    Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj.

  • Leverantör

    Vinunic AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Druvorna till detta vin växer i Valpolicella Classico. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.

  • Jordmån

    Röd kalksten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna torkas och jäser sedan i 45 dagar på stora slavonska fat.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på fat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    1198,67