Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • MeerlustNr 2026

  • Rubicon ,
  • Sydafrika
    , Western Cape , , Stellenbosch
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
Sydafrika
, Western Cape , , Stellenbosch

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, tobak, ceder, kakao, korinter, kaffe och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2006-05-22
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, tobak, plommon, ceder, färska örter, korinter och mörk choklad.

  • Råvaror

    61% , 23 %, 12% och 4% petit verdot.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike där den ofta blandas med merlot och cabernet franc.

  • Producent

    Meerlust

  • Om producenten

    Huset Meerlust estate uppfördes 1693. Sedan 1756 ägs vinhuset av familjen Myburghs. Första årgången av Meerlust Rubicon var 1980 och denna lanserades 1984. Sedan 2004 är Chris Williams vinmakare. Han ersatte då Giorgio Dalla Cia som varit egendomens källarmästare i 25 år.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Stellenbosch ligger cirka fem mil öster om Kapstaden och är ett av flera distrikt i Coastal Region.

  • Jordmån

    Cabernet sauvignon växte på en jordmån bestående av granit och grus samt kvarts och fältspat. Jordmånen merlot växte i dominerades av järnrik lera. Vingårdarna med cabernet franc består av stenig vilafontes med cirka 20 procent lera. Petit verdot är planterad på oakleaf, vilket är en finkornig sandblandad lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand. Skördeuttaget var sex ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Varje druvsort jäste separat i rostfria stoltankar följt av malolaktisk jäsning på franska ekfat om 300 liter. 66 procent av faten var nya och resterande var ett år gamla.

  • Lagring

    Vinet har lagrades först nio månader på de fat den malolaktiska jäsningen skedde i. Därefter blandades vinet och lagrades ytterligare nio månader på fat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2006-05-22
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, tobak, plommon, ceder, färska örter, korinter och mörk choklad.

  • Råvaror

    61% , 23 %, 12% och 4% petit verdot.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike där den ofta blandas med merlot och cabernet franc.

  • Producent

    Meerlust

  • Om producenten

    Huset Meerlust estate uppfördes 1693. Sedan 1756 ägs vinhuset av familjen Myburghs. Första årgången av Meerlust Rubicon var 1980 och denna lanserades 1984. Sedan 2004 är Chris Williams vinmakare. Han ersatte då Giorgio Dalla Cia som varit egendomens källarmästare i 25 år.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Stellenbosch ligger cirka fem mil öster om Kapstaden och är ett av flera distrikt i Coastal Region.

  • Jordmån

    Cabernet sauvignon växte på en jordmån bestående av granit och grus samt kvarts och fältspat. Jordmånen merlot växte i dominerades av järnrik lera. Vingårdarna med cabernet franc består av stenig vilafontes med cirka 20 procent lera. Petit verdot är planterad på oakleaf, vilket är en finkornig sandblandad lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand. Skördeuttaget var sex ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Varje druvsort jäste separat i rostfria stoltankar följt av malolaktisk jäsning på franska ekfat om 300 liter. 66 procent av faten var nya och resterande var ett år gamla.

  • Lagring

    Vinet har lagrades först nio månader på de fat den malolaktiska jäsningen skedde i. Därefter blandades vinet och lagrades ytterligare nio månader på fat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    332