,
  • Michel GassierNr 99330

  • Les Piliers ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Costières de Nîmes
  • 129:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Costières de Nîmes

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, björnbär, lagerblad, lakrits, hallon och viol. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-05-18
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, ungdomlig doft med inslag av fat, björnbär, viol, lagerblad, hallon och lakrits.

  • Råvaror

    97% och 3% .

  • Producent

    Gassier

  • Leverantör

    Divine AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    De olika druvsorterna vinifierades tillsammans. Tre fjärdedelar av druvorna avstjälkades och en fjärdedel vinifierades som hela druvklasar. Jäsningen skedde vid en temperatur av 24°C. Som macerationsteknik användes överpumpning av skalmassan, så kallad delestage. Att jäsa en liten del gröna viognierdruvor tillsammans med blå syrahdruvor får vinet paradoxalt nog att bli mörkare i färgen. Fenomenet kallas co-pigmentation.

  • Lagring

    Hälften av vinet lagrades på franska ekfat i nio månader. Resterande del vin vilade på cementtankar under denna tid.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Odlingsområde

    Costières de Nîmes är den sydligaste kommunen i Rhône.

  • Förslutning

    Syntetkork

  • Kr/l - jämförpris

    172

  • Säljstart

    2018-05-18
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, ungdomlig doft med inslag av fat, björnbär, viol, lagerblad, hallon och lakrits.

  • Råvaror

    97% och 3% .

  • Producent

    Gassier

  • Leverantör

    Divine AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    De olika druvsorterna vinifierades tillsammans. Tre fjärdedelar av druvorna avstjälkades och en fjärdedel vinifierades som hela druvklasar. Jäsningen skedde vid en temperatur av 24°C. Som macerationsteknik användes överpumpning av skalmassan, så kallad delestage. Att jäsa en liten del gröna viognierdruvor tillsammans med blå syrahdruvor får vinet paradoxalt nog att bli mörkare i färgen. Fenomenet kallas co-pigmentation.

  • Lagring

    Hälften av vinet lagrades på franska ekfat i nio månader. Resterande del vin vilade på cementtankar under denna tid.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Odlingsområde

    Costières de Nîmes är den sydligaste kommunen i Rhône.

  • Förslutning

    Syntetkork

  • Kr/l - jämförpris

    172