Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • MirumNr 90349

  • Ribera del Duero ,
  • Spanien
    , Kastilien-León , Ribera del Duero
  • 449:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Kastilien-León , Ribera del Duero

Komplex. ännu ung, fruktig smak med inslag av fat, björnbär, viol, körsbär, mörk choklad, svarta vinbär, ceder, peppar och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-01-18
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Komplex. ännu ung, fruktig, något parfymerad doft med inslag av fat, björnbär, hyacint, körsbär, mörk choklad och kryddor.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    De Haan Altés

  • Om producenten

    De Haan Altés grundades 2010 av Nuria Alté och Rafael de Haan. Från början köpte man druvor av Nurias pappa men 2013 köptes den första vingården, La Serra, och ett litet vineri anlades.t vineri. Sedan dess har egendomen utvidgas och man förfogar idag över 60 hektar vinodlingar i Terra Alta.

  • Leverantör

    Winepartners Nordic AB

  • Odlingsområde

    Ribera del Duero ligger längs floden Duero i Kastilien-León. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Los Bueyes och Las Piedras i Baños de Valdearados. Los Bueyes har vinstockar med en medelålder av 80 år. Vingården omfattar 0,2 hektar och ligger på flack mark med svag västlig lutning på en höjd av 912 meter över havet. Las Piedras har vinstockar med en medelålder av 60 år. Vingården omfattar 1,5 hektar och ligger på flack mark med svag västlig lutning på en höjd av 911 meter över havet.

  • Jordmån

    Sedimentär jordmån med inslag av sand, kiselsand, slam och kalksten.

  • Skörd

    Manuell. Skördeuttaget var mellan ett till tre ton per hektar. Växtsäsongen 2016 inleddes med en sen vinter och en tidig vår med riklig nederbörd. Detta innebar att vattenreserverna fylldes på och jorden var lagom fuktig när plantorna började skjuta skott i mars. Vädret ändrades sedan under senvåren, sommaren och tidig höst till att vara torr med höga temperaturer. Eftersom det hade regnat såpass mycket under våren räckte vattnet till för att plantorna skulle blomma och växa bra under säsongen. Slutligen mognade druvorna snabbt och jämnt. Hettan i juli medförde att växtkraften hos stockarna saktade ned, med en lägre skörd som följd.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna från de olika vingårdarna vinifierades separat. Druvorna avstjälkades och fick macerera med skalen i två till tre dagar på öppna kar av betong. Jäsning och skalmaceration i 28 dagar, med daglig omrörning för att bryta upp skalhatten.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år och tre månader på en blandning av gamla och nya lätt rostade franska ekfat av olika storlekar. 25% nya fat, 35% tvååriga och 40% treåriga fat. 80% av faten var om 225 liter, resterande del fat var om 600 liter. Faten kom från fem olika tunnbinderier.

  • Lagringspotential

    Bör lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    598,67

  • Säljstart

    2019-01-18
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Komplex. ännu ung, fruktig, något parfymerad doft med inslag av fat, björnbär, hyacint, körsbär, mörk choklad och kryddor.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    De Haan Altés

  • Om producenten

    De Haan Altés grundades 2010 av Nuria Alté och Rafael de Haan. Från början köpte man druvor av Nurias pappa men 2013 köptes den första vingården, La Serra, och ett litet vineri anlades.t vineri. Sedan dess har egendomen utvidgas och man förfogar idag över 60 hektar vinodlingar i Terra Alta.

  • Leverantör

    Winepartners Nordic AB

  • Odlingsområde

    Ribera del Duero ligger längs floden Duero i Kastilien-León. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Los Bueyes och Las Piedras i Baños de Valdearados. Los Bueyes har vinstockar med en medelålder av 80 år. Vingården omfattar 0,2 hektar och ligger på flack mark med svag västlig lutning på en höjd av 912 meter över havet. Las Piedras har vinstockar med en medelålder av 60 år. Vingården omfattar 1,5 hektar och ligger på flack mark med svag västlig lutning på en höjd av 911 meter över havet.

  • Jordmån

    Sedimentär jordmån med inslag av sand, kiselsand, slam och kalksten.

  • Skörd

    Manuell. Skördeuttaget var mellan ett till tre ton per hektar. Växtsäsongen 2016 inleddes med en sen vinter och en tidig vår med riklig nederbörd. Detta innebar att vattenreserverna fylldes på och jorden var lagom fuktig när plantorna började skjuta skott i mars. Vädret ändrades sedan under senvåren, sommaren och tidig höst till att vara torr med höga temperaturer. Eftersom det hade regnat såpass mycket under våren räckte vattnet till för att plantorna skulle blomma och växa bra under säsongen. Slutligen mognade druvorna snabbt och jämnt. Hettan i juli medförde att växtkraften hos stockarna saktade ned, med en lägre skörd som följd.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna från de olika vingårdarna vinifierades separat. Druvorna avstjälkades och fick macerera med skalen i två till tre dagar på öppna kar av betong. Jäsning och skalmaceration i 28 dagar, med daglig omrörning för att bryta upp skalhatten.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år och tre månader på en blandning av gamla och nya lätt rostade franska ekfat av olika storlekar. 25% nya fat, 35% tvååriga och 40% treåriga fat. 80% av faten var om 225 liter, resterande del fat var om 600 liter. Faten kom från fem olika tunnbinderier.

  • Lagringspotential

    Bör lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    598,67