,
  • Mompertone MonferratoNr 96835

  • Prunotto ,
  • Italien
    , Piemonte , Monferrato
  • 139:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Piemonte , Monferrato

Fruktig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, björnbär, färska örter, skogshallon och lakrits. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2017-09-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, björnbär, färska örter, blåbär och lakrits.

  • Råvaror

    60% och 40% .

  • Producent

    Prunotto

  • Om producenten

    Företagets historia startade 1905, då kooperativet "Ai Vini delle Langhe" grundades, där Alfred Prunotto var en av de drivande. Kooperativet hade svåra år under första världskriget, och flera medlemmar lämnade föreningen. 1922 beslöt sig Alfred och hans hustru Luigina för att ta över kooperativet, och sätta sitt eget namn på företaget. De båda drev företaget fram till 1956, då deras vän Beppe Colla tog över. 1989 startade ett samarbete med Marchesi Antinori för att sköta distributionen, idag drivs hela produktionen på Prunotto av Marchese Antinori.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och pressades. Därefter jäsning och skalmaceration i en vecka vid en temperatur av 28-30°C.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på ekfat.

  • Odlingsområde

    Monferrato ligger i regionen Piemonte i nordvästra Italien. Druvorna till detta vin kommer från vingården Monpertone i Callianao.

  • Jordmån

    Lerjord med stråk av sand.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    185,33

  • Säljstart

    2017-09-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, björnbär, färska örter, blåbär och lakrits.

  • Råvaror

    60% och 40% .

  • Producent

    Prunotto

  • Om producenten

    Företagets historia startade 1905, då kooperativet "Ai Vini delle Langhe" grundades, där Alfred Prunotto var en av de drivande. Kooperativet hade svåra år under första världskriget, och flera medlemmar lämnade föreningen. 1922 beslöt sig Alfred och hans hustru Luigina för att ta över kooperativet, och sätta sitt eget namn på företaget. De båda drev företaget fram till 1956, då deras vän Beppe Colla tog över. 1989 startade ett samarbete med Marchesi Antinori för att sköta distributionen, idag drivs hela produktionen på Prunotto av Marchese Antinori.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och pressades. Därefter jäsning och skalmaceration i en vecka vid en temperatur av 28-30°C.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på ekfat.

  • Odlingsområde

    Monferrato ligger i regionen Piemonte i nordvästra Italien. Druvorna till detta vin kommer från vingården Monpertone i Callianao.

  • Jordmån

    Lerjord med stråk av sand.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    185,33