,
  • Monkey JacketNr 90156

  • USA
    , ,
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
USA
, ,

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av skogshallon, viol, körsbär, jordgubbar, vitpeppar, nougat och blodapelsin. Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- och nötkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går inte att beställa för närvarande. Öppnar åter för beställning 22/9.

Dryckerna finns i butiker som har sortimentet.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-08-18
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av skogshallon, mynta, mörka körsbär, jordgubbar, kryddor och blodapelsin.

  • Råvaror

    51% valdiguié, 18% blandade blå druvsorter, 13% carignan, 10% , 8% och st. Laurent.

  • Övrigt

    Detta vin är delvis en så kallad field blend. Det innebär att olika druvsorter växer tillsammans, skördas och vinifieras ihop.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Cruse Wine co

  • Om producenten

    Cruse Wine grundades av Michael Cruse 2013. Intresset för vin väcktes när han studerade biokemi vid UC Berkeley och han kom senare att studera önologi och vinodling på UC Davis master-program. Man äger inga egna vingårdar utan köper in druvor från olika vingårdar. Fokus ligger på fruktdriva viner gjorda på ovanliga druvsorter som valdiguié, tannat, carignan och st laurent. Vineriet ligger i ett industriellt lager i Petaluma. En monkey jacket är en sorts rock som vanligtvis bärs av sjömän.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    North Coast är en övergripande benämning på de kustnära distrikten norr om San Francisco. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar om totalt 6,5 hektar.

  • Jordmån

    Olika jormåner i olika vingårdar, allt från Goldridge och sandsten till alluvial jordmån.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i september och oktober. Skördeuttaget varierar från vingård till vingård samt beroende på druvsort, men är generellt cirka 2-3 ton per tunnland.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Hälften av vinet har jäst i betongtank och hälften i rostfria ståltankar. Cirka 30 procent av druvorna jäser som hela klasar. Vinifieringen varar en till två veckor utan tillsatt jäst.

  • Lagring

    40 procent av vinet lagras på betongtankar och resterande 60 procent fördelas på gamla ekfat om 220 och 500 liter. Vinet buteljeras ofiltrerat i april .

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2020-08-18
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av skogshallon, mynta, mörka körsbär, jordgubbar, kryddor och blodapelsin.

  • Råvaror

    51% valdiguié, 18% blandade blå druvsorter, 13% carignan, 10% , 8% och st. Laurent.

  • Övrigt

    Detta vin är delvis en så kallad field blend. Det innebär att olika druvsorter växer tillsammans, skördas och vinifieras ihop.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Cruse Wine co

  • Om producenten

    Cruse Wine grundades av Michael Cruse 2013. Intresset för vin väcktes när han studerade biokemi vid UC Berkeley och han kom senare att studera önologi och vinodling på UC Davis master-program. Man äger inga egna vingårdar utan köper in druvor från olika vingårdar. Fokus ligger på fruktdriva viner gjorda på ovanliga druvsorter som valdiguié, tannat, carignan och st laurent. Vineriet ligger i ett industriellt lager i Petaluma. En monkey jacket är en sorts rock som vanligtvis bärs av sjömän.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    North Coast är en övergripande benämning på de kustnära distrikten norr om San Francisco. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar om totalt 6,5 hektar.

  • Jordmån

    Olika jormåner i olika vingårdar, allt från Goldridge och sandsten till alluvial jordmån.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i september och oktober. Skördeuttaget varierar från vingård till vingård samt beroende på druvsort, men är generellt cirka 2-3 ton per tunnland.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Hälften av vinet har jäst i betongtank och hälften i rostfria ståltankar. Cirka 30 procent av druvorna jäser som hela klasar. Vinifieringen varar en till två veckor utan tillsatt jäst.

  • Lagring

    40 procent av vinet lagras på betongtankar och resterande 60 procent fördelas på gamla ekfat om 220 och 500 liter. Vinet buteljeras ofiltrerat i april .

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    332