,
  • MontecilloNr 95959

  • Gran Reserva Selección Especial , 1981
  • Spanien
    , Rioja
  • 339:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Rioja

Nyanserad, mogen smak med fatkaraktär, inslag av torkade fikon, läder, russin, kanel, nougat, pomerans, kardemumma och choklad. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-09-22
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Tegelröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, mogen doft med fatkaraktär, inslag av torkade fikon, läder, russin, kanel, nougat, pomerans och choklad.

  • Råvaror

    80% , 15% garnacha och 5% mazuelo.

  • Övrigt

    Rioja var det första spanska vindistrikt som fick status som DO-område 1925. 1991 upphöjdes Rioja till DOC - Denominación de Origen Calificada. 2005 producerade distriktet drygt 2,7 miljoner hektoliter vin från 62 500 hektar vinodlingar. Sju olika druvsorter är tillåtna inom appellationen, fyra blå och tre gröna. Den mest planterade av dessa är tempranillo. De andra tre tillåtna blå druvsorterna är garnacha, mazuelo och graciano. De gröna sorterna är viura, malvasía och garnacha blanca. Andra druvsorter kan få ingå, men då krävs ett specialtillstånd.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta kundtjänst.

  • Producent

    Osborne Selección S.A.U.

  • Om producenten

    Montecillo grundades 1874 och namnet betyder 'det lilla berget'. Idag äger inte firman några egna vingårdar utan köper in druvor från långtidskontrakterade vinbönder. Firman har ett eget tunnbinderi, där man tillverkar ekfat av ek från Allier, Frankrike. Sedan 1973 ägs företaget av Osborne Selección.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Rioja ligger i norra Spanien. Druvorna till detta vin kommer enbart från vinstockar som var äldre än 30 år från totalt 800 olika små vingårdslägen.

  • Jordmån

    Kalkrika lerjordar.

  • Skörd

    Druvorna skördades manuellt i början av oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    28 dagars jäsning och skalmaceration i temperaturkontrollerade ståltankar vid 21°C.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 42 månader på franska ekfat från producentens egna tunnbinderi. Vinet buteljerades 1985 och har lagrats minst 15 år på flaska i producentens svala källare.

  • Kr/l - jämförpris

    452

  • Säljstart

    2020-09-22
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Tegelröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, mogen doft med fatkaraktär, inslag av torkade fikon, läder, russin, kanel, nougat, pomerans och choklad.

  • Råvaror

    80% , 15% garnacha och 5% mazuelo.

  • Övrigt

    Rioja var det första spanska vindistrikt som fick status som DO-område 1925. 1991 upphöjdes Rioja till DOC - Denominación de Origen Calificada. 2005 producerade distriktet drygt 2,7 miljoner hektoliter vin från 62 500 hektar vinodlingar. Sju olika druvsorter är tillåtna inom appellationen, fyra blå och tre gröna. Den mest planterade av dessa är tempranillo. De andra tre tillåtna blå druvsorterna är garnacha, mazuelo och graciano. De gröna sorterna är viura, malvasía och garnacha blanca. Andra druvsorter kan få ingå, men då krävs ett specialtillstånd.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta kundtjänst.

  • Producent

    Osborne Selección S.A.U.

  • Om producenten

    Montecillo grundades 1874 och namnet betyder 'det lilla berget'. Idag äger inte firman några egna vingårdar utan köper in druvor från långtidskontrakterade vinbönder. Firman har ett eget tunnbinderi, där man tillverkar ekfat av ek från Allier, Frankrike. Sedan 1973 ägs företaget av Osborne Selección.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Rioja ligger i norra Spanien. Druvorna till detta vin kommer enbart från vinstockar som var äldre än 30 år från totalt 800 olika små vingårdslägen.

  • Jordmån

    Kalkrika lerjordar.

  • Skörd

    Druvorna skördades manuellt i början av oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    28 dagars jäsning och skalmaceration i temperaturkontrollerade ståltankar vid 21°C.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 42 månader på franska ekfat från producentens egna tunnbinderi. Vinet buteljerades 1985 och har lagrats minst 15 år på flaska i producentens svala källare.

  • Kr/l - jämförpris

    452