,
  • MontiriusNr 91313

  • Vacqueyras Garrigues ,
  • Frankrike
    , Rhonedalen , Côtes du Rhône , Vacqueyras
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, Rhonedalen , Côtes du Rhône , Vacqueyras

Ekologiskt

Kryddig, nyanserad smak med inslag av björnbär, lagerblad, hallon, vitpeppar, lavendel och lakritsrot. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-03-16
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av björnbär, lagerblad, peppar, lavendel, hallon och lakritsrot.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Övrigt

    Namnet Montirius består av en del av vart och ett av makarna Saurels barns förnamn. Mon (Manon), ti (Justine) och rius (Marius). Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Domaine Montirius

  • Om producenten

    Domaine Montirius är familjeägt och drivs i femte generation av Eric och Christine Saurel, som odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel. Totalt förfogar de över 58 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    TM Kvalitetsviner AB

  • Odlingsområde

    Vacqueyras ligger i södra Rhônedalen, vid foten av berget Montmirail, drygt en mil öster om staden Orange. Druvorna till detta vin kommer från en 13 hektar stor vingård. Vinstockarna har en medelålder på 65 år.

  • Jordmån

    Blå märgeljord.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var cirka 30 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades helt och krossades varsamt. Därefter jäsning och skalmaceration med naturliga jäststammar.

  • Lagring

    Ett och ett halvt år på cementtankar.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2018-03-16
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av björnbär, lagerblad, peppar, lavendel, hallon och lakritsrot.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Övrigt

    Namnet Montirius består av en del av vart och ett av makarna Saurels barns förnamn. Mon (Manon), ti (Justine) och rius (Marius). Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Domaine Montirius

  • Om producenten

    Domaine Montirius är familjeägt och drivs i femte generation av Eric och Christine Saurel, som odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel. Totalt förfogar de över 58 hektar vinodlingar.

  • Leverantör

    TM Kvalitetsviner AB

  • Odlingsområde

    Vacqueyras ligger i södra Rhônedalen, vid foten av berget Montmirail, drygt en mil öster om staden Orange. Druvorna till detta vin kommer från en 13 hektar stor vingård. Vinstockarna har en medelålder på 65 år.

  • Jordmån

    Blå märgeljord.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand. Skördeuttaget var cirka 30 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades helt och krossades varsamt. Därefter jäsning och skalmaceration med naturliga jäststammar.

  • Lagring

    Ett och ett halvt år på cementtankar.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    238,67