,
  • Mother's MilkNr 99156

  • Shiraz ,
  • Australien
    , , Adelaide , Barossa , Barossa Valley
  • 159:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , Adelaide , Barossa , Barossa Valley

Mycket fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, vanilj, plommon, choklad, salmiak, kaffe och eukalyptus. Serveras vid cirka 18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-02-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, vanilj, plommon, choklad, gummi och eukalyptus.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    First Drop Wines

  • Om producenten

    First Drop Wines grundades 2004 av vännerna Matt 'Gantos' Gant och John 'JR' Retsas.

  • Leverantör

    WineWorld AB

  • Odlingsområde

    Barossa Valley ligger fem mil nordost om Adelaide i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar i Barossa Valley. Vingården Darren ligger i västra Barossa på 285 meters höjd över havet. Matthew och Jonos vingård ligger i norra Barossa på 312 meters höjd över havet samt Miltons vingård som ligger i östra Barossa på 460 meters höjd över havet.

  • Jordmån

    De tre vingårdarna har olika jordmån. Darrens vingård har en jordmån som består av lerjord med ett underliggande lager av krita. Matthew och Jonos vingård har röd lerjord med inslag av sand och järn. Miltons vingård har lerjord med inslag av järn och kvarts.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades. Jäsning och skalmaceration vid en temperatur av 20-25°C i åtta dagar. Som macerationsteknik användes regelbunden överpumpning av skalmassan. Den malolaktiska jäsningen skedde på gamla franska ekfat, så kallade hogsheads, där vinet sedan vilade i ett år innan buteljering. Vinet buteljerades i april.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på tre och fyra år gamla franska ekfat, så kallade hogsheads.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    212

  • Säljstart

    2019-02-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, vanilj, plommon, choklad, gummi och eukalyptus.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    First Drop Wines

  • Om producenten

    First Drop Wines grundades 2004 av vännerna Matt 'Gantos' Gant och John 'JR' Retsas.

  • Leverantör

    WineWorld AB

  • Odlingsområde

    Barossa Valley ligger fem mil nordost om Adelaide i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar i Barossa Valley. Vingården Darren ligger i västra Barossa på 285 meters höjd över havet. Matthew och Jonos vingård ligger i norra Barossa på 312 meters höjd över havet samt Miltons vingård som ligger i östra Barossa på 460 meters höjd över havet.

  • Jordmån

    De tre vingårdarna har olika jordmån. Darrens vingård har en jordmån som består av lerjord med ett underliggande lager av krita. Matthew och Jonos vingård har röd lerjord med inslag av sand och järn. Miltons vingård har lerjord med inslag av järn och kvarts.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades. Jäsning och skalmaceration vid en temperatur av 20-25°C i åtta dagar. Som macerationsteknik användes regelbunden överpumpning av skalmassan. Den malolaktiska jäsningen skedde på gamla franska ekfat, så kallade hogsheads, där vinet sedan vilade i ett år innan buteljering. Vinet buteljerades i april.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på tre och fyra år gamla franska ekfat, så kallade hogsheads.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    212