Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

,
  • Newton JohnsonNr 93009

  • Full Stop Rock ,
  • Sydafrika
    , Western Cape , Cape South Coast , Walker Bay , Upper Hemel-en-Aarde Valley
  • 189:-
  • Flaska , 750 ml
Sydafrika
, Western Cape , Cape South Coast , Walker Bay , Upper Hemel-en-Aarde Valley

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, lagerblad, svartpeppar, plommon, choklad och hallon. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-05-19
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, lagerblad, svartpeppar, plommon, choklad och fikon.

  • Råvaror

    , och .

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Newton Johnson Vineyards

  • Om producenten

    Newton Johnson Vineyards är familjeägt. Vinmakare är Gordon och Nadia Newton Johnson.

  • Leverantör

    Wine Affair Scandinavia AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Upper Hemel-en-Aarde Valley är ett så kallat ward och ligger i distriktet Walker Bay, sydost om Kapstaden. Ett ward är ett mindre avgränsat område som oftast är en del av ett distrikt, men som ibland kan ligga utanför distrikten. Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från vinodlingar som ligger på de lägre sluttningarna och bottenplatån av Upper Hemel-en-Aarde Valley, på 225 till 245 meters höjd över havet. Området svalkas av vindar från havet.

  • Jordmån

    Porfyr och granit.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledningsvis kyldes druvorna ned till 8°C och vilade i kylrum under natten. Därefter avstjälkades druvorna och pressades. Musten fick sedan kallmacerera i fem till sex dagar vid en temperatur av 8-10°C. Kallmacerationen följdes av jäsning och skalmaceration med naturliga jäststammar och manuell nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage, i cirka 20 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde på ekfat.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på franska ekfat om 225 och 500 liter, varav åtta procent av dessa var nya.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    252

  • Säljstart

    2020-05-19
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, lagerblad, svartpeppar, plommon, choklad och fikon.

  • Råvaror

    , och .

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Newton Johnson Vineyards

  • Om producenten

    Newton Johnson Vineyards är familjeägt. Vinmakare är Gordon och Nadia Newton Johnson.

  • Leverantör

    Wine Affair Scandinavia AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Upper Hemel-en-Aarde Valley är ett så kallat ward och ligger i distriktet Walker Bay, sydost om Kapstaden. Ett ward är ett mindre avgränsat område som oftast är en del av ett distrikt, men som ibland kan ligga utanför distrikten. Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från vinodlingar som ligger på de lägre sluttningarna och bottenplatån av Upper Hemel-en-Aarde Valley, på 225 till 245 meters höjd över havet. Området svalkas av vindar från havet.

  • Jordmån

    Porfyr och granit.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledningsvis kyldes druvorna ned till 8°C och vilade i kylrum under natten. Därefter avstjälkades druvorna och pressades. Musten fick sedan kallmacerera i fem till sex dagar vid en temperatur av 8-10°C. Kallmacerationen följdes av jäsning och skalmaceration med naturliga jäststammar och manuell nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage, i cirka 20 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde på ekfat.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på franska ekfat om 225 och 500 liter, varav åtta procent av dessa var nya.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    252