,
  • Newton JohnsonNr 95728

  • Full Stop Rock ,
  • Sydafrika
    , Western Cape , Cape South Coast , Walker Bay , Upper Hemel-en-Aarde Valley
  • 189:-
  • Flaska , 750 ml
Sydafrika
, Western Cape , Cape South Coast , Walker Bay , Upper Hemel-en-Aarde Valley

Nyanserad, kryddig, fruktig smak med inslag av fat, björnbär, svartpeppar, körsbär, örter, hallon, blåbär och lakrits. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-10-05
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, fruktig doft med inslag av fat, björnbär, svartpeppar, körsbär, rosmarin, hallon, blåbär och lakrits.

  • Råvaror

    , och .

  • Producent

    Newton Johnson Vineyards

  • Om producenten

    Newton Johnson Vineyards är familjeägt. Vinmakare är Gordon och Nadia Newton Johnson.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Upper Hemel-en-Aarde Valley är ett så kallat ward och ligger i distriktet Walker Bay, sydost om Kapstaden. Ett ward är ett mindre avgränsat område som oftast är en del av ett distrikt, men som ibland kan ligga utanför distrikten. Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från vinodlingar som ligger på de lägre sluttningarna och bottenplatån av Upper Hemel-en-Aarde Valley, på 225 till 245 meters höjd över havet. Området svalkas av vindar från havet.

  • Jordmån

    Porfyr och granit.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledningsvis kyldes druvorna ned till 8°C och vilade i kylrum under natten. Därefter avstjälkades druvorna och pressades. Musten fick sedan kallmacerera i fem till sex dagar vid en temperatur av 8-10°C. Kallmacerationen följdes av jäsning och skalmaceration med naturliga jäststammar och manuell nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage, i cirka 20 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde på ekfat.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på franska ekfat om 225 och 500 liter, varav 11 procent av dessa var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    252

  • Säljstart

    2018-10-05
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig, fruktig doft med inslag av fat, björnbär, svartpeppar, körsbär, rosmarin, hallon, blåbär och lakrits.

  • Råvaror

    , och .

  • Producent

    Newton Johnson Vineyards

  • Om producenten

    Newton Johnson Vineyards är familjeägt. Vinmakare är Gordon och Nadia Newton Johnson.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Upper Hemel-en-Aarde Valley är ett så kallat ward och ligger i distriktet Walker Bay, sydost om Kapstaden. Ett ward är ett mindre avgränsat område som oftast är en del av ett distrikt, men som ibland kan ligga utanför distrikten. Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från vinodlingar som ligger på de lägre sluttningarna och bottenplatån av Upper Hemel-en-Aarde Valley, på 225 till 245 meters höjd över havet. Området svalkas av vindar från havet.

  • Jordmån

    Porfyr och granit.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledningsvis kyldes druvorna ned till 8°C och vilade i kylrum under natten. Därefter avstjälkades druvorna och pressades. Musten fick sedan kallmacerera i fem till sex dagar vid en temperatur av 8-10°C. Kallmacerationen följdes av jäsning och skalmaceration med naturliga jäststammar och manuell nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage, i cirka 20 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde på ekfat.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på franska ekfat om 225 och 500 liter, varav 11 procent av dessa var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    252