Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Niuru MaruNr 90100

  • Negroamaro ,
  • Italien
    , Apulien , Salento
  • 169:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Apulien , Salento

Ekologiskt
Säljstart: 2020-07-07

Nyanserad, något utvecklad smak med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, fikon, kanel, kryddnejlika, pomerans och nougat. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, fikon, kanel, skogshallon och nougat.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Druvan negroamaro, som betyder mörk och bitter, spelar huvudrollen i många viner från Apulien.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    L’Archetipo

  • Om producenten

    L’Archetipo drivs av familjen Dibenedetto. Familjen odlar sina druvor enligt Rudolf Steiners biodynamiska läror.

  • Leverantör

    Panache Sweden AB

  • Odlingsområde

    Området Salento ligger i Apulien, längst ned på den italienska klacken. Druvorna till detta vin kommer från en vingård som omfattar 2 hektar. Planteringstätheten är 4 545 vinstockar per hektar. Vinstockarnas ålder är 20 år.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand i mitten av oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och pressades varsamt. Efter pressningen jäste musten med skalen. Endast jäststammar som fanns naturligt på druvorna användes. Efter 20-30 dagar avskildes skalen från vinet. Därefter lagrades vinet i sex månader på ståltankar. Vinet drogs sedan om till stora ekfat och lagrades på ekfaten i cirka tre månader. Därefter buteljerades vinet och vilade ytterligare tre månader på butelj hos producenten innan försäljning. Ingen filtrering har utförts.

  • Lagring

    Vinet lagrades inledningsvis på rostfria ståltankar ett halvår och ytterligare tre månader på stora ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    225,33

  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, fikon, kanel, skogshallon och nougat.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Druvan negroamaro, som betyder mörk och bitter, spelar huvudrollen i många viner från Apulien.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    L’Archetipo

  • Om producenten

    L’Archetipo drivs av familjen Dibenedetto. Familjen odlar sina druvor enligt Rudolf Steiners biodynamiska läror.

  • Leverantör

    Panache Sweden AB

  • Odlingsområde

    Området Salento ligger i Apulien, längst ned på den italienska klacken. Druvorna till detta vin kommer från en vingård som omfattar 2 hektar. Planteringstätheten är 4 545 vinstockar per hektar. Vinstockarnas ålder är 20 år.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand i mitten av oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och pressades varsamt. Efter pressningen jäste musten med skalen. Endast jäststammar som fanns naturligt på druvorna användes. Efter 20-30 dagar avskildes skalen från vinet. Därefter lagrades vinet i sex månader på ståltankar. Vinet drogs sedan om till stora ekfat och lagrades på ekfaten i cirka tre månader. Därefter buteljerades vinet och vilade ytterligare tre månader på butelj hos producenten innan försäljning. Ingen filtrering har utförts.

  • Lagring

    Vinet lagrades inledningsvis på rostfria ståltankar ett halvår och ytterligare tre månader på stora ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    225,33