Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Novas Gran ReservaNr 6450

  • Cabernet Sauvignon Malbec , 2017
  • Chile
    , Valle Central , Rapel
  • 59:-
  • Flaska , 375 ml
Chile
, Valle Central , Rapel

Ekologiskt

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, blåbär, plommon, lakrits, kakao och vanilj. Serveras vid 18°C till rätter av mörkt kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2017-09-01
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, blåbär, plommon, choklad, örter och vanilj.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    3 g/l

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Viñedos Emiliana

  • Om producenten

    Viñedos Emiliana förfogar över cirka 1 500 hektar vinodlingar i Chile. Man har odlat ekologiskt sedan 1998, då Rafael och José Guilisasti tillsammans med Alvaro Espinoza ställde om till ekologisk produktion.

  • Leverantör

    VCT Sweden AB

  • Odlingsområde

    Maipo är en av fyra underregioner till Valle Central som sträcker sig 20 mil söderut från Santiago. De fyra underregioner är, från norr till söder: Maipo, Rapel, Curico och Maule. Druvorna till Novas Gran Reserva kommer från vingårdarna Fundo Palmeras och Linderos i Rapel. Vingårdarna ligger på en höjd av 245 meter över havet med sydlig solexponering. Vinrankorna är planterade med egna rotstockar i öst-västliga rader. Vingårdarna planterades 1992 och planteringstätheten är 4 000 stockar per hektar.

  • Jordmån

    Djup, stenig sedimenterad jordmån med inslag av kalkhaltig lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand från den 29 mars till den 14 april. Skördeuttaget var 50 till 60 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna sorterades två gånger, först som hela klasar och sedan efter avstjälkningen. Inledande kallmaceration i fyra till fem dagar vid en temperatur av 8°C. Jäsningen skedde på ståltankar vid en temperatur av 26°C med regelbunden överpumpning av skalmassan.

  • Lagring

    79 procent av vinet lagrades på ekfat, av dessa fat var 77 procent franska, 23 procent amerikanska och 5 procent stora tunnor, så kallade "foudres". Resterande del vin vilade på ståltankar.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    157,33

  • Säljstart

    2017-09-01
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, blåbär, plommon, choklad, örter och vanilj.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    3 g/l

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Viñedos Emiliana

  • Om producenten

    Viñedos Emiliana förfogar över cirka 1 500 hektar vinodlingar i Chile. Man har odlat ekologiskt sedan 1998, då Rafael och José Guilisasti tillsammans med Alvaro Espinoza ställde om till ekologisk produktion.

  • Leverantör

    VCT Sweden AB

  • Odlingsområde

    Maipo är en av fyra underregioner till Valle Central som sträcker sig 20 mil söderut från Santiago. De fyra underregioner är, från norr till söder: Maipo, Rapel, Curico och Maule. Druvorna till Novas Gran Reserva kommer från vingårdarna Fundo Palmeras och Linderos i Rapel. Vingårdarna ligger på en höjd av 245 meter över havet med sydlig solexponering. Vinrankorna är planterade med egna rotstockar i öst-västliga rader. Vingårdarna planterades 1992 och planteringstätheten är 4 000 stockar per hektar.

  • Jordmån

    Djup, stenig sedimenterad jordmån med inslag av kalkhaltig lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand från den 29 mars till den 14 april. Skördeuttaget var 50 till 60 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna sorterades två gånger, först som hela klasar och sedan efter avstjälkningen. Inledande kallmaceration i fyra till fem dagar vid en temperatur av 8°C. Jäsningen skedde på ståltankar vid en temperatur av 26°C med regelbunden överpumpning av skalmassan.

  • Lagring

    79 procent av vinet lagrades på ekfat, av dessa fat var 77 procent franska, 23 procent amerikanska och 5 procent stora tunnor, så kallade "foudres". Resterande del vin vilade på ståltankar.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    157,33


Förpackningar