,
  • OpsNr 2814

  • by Loxarel ,
  • Spanien
    , Penedès
  • 89:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Penedès

Ekologiskt

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, peppar, viol, plommon och lakrits. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Produktinformation

  • Lättare glasflaska

  • Säljstart

    2017-12-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, peppar, viol, plommon, kaffe och lakrits.

  • Råvaror

    40% , 30% , 20% garnacha och 10% .

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Producent

    AMKA

  • Om producenten

    Detta vin är producerat av Loxarel i ett samarbete med AMKA. Loxarel ägs av familjen Mitjans i fjärde generationen. Verksamheten är specialiserad på ekologisk och biodynamisk vinodling. Vinmakare är Josep Mitjans.

  • Leverantör

    Amka Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Detta vin har sitt ursprung i Penedès i Katalonien, som är beläget sydväst om Barcelona.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration i drygt en vecka.

  • Lagring

    Vinet lagrades i tio månader på franska ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    118,67

  • Säljstart

    2017-12-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, peppar, viol, plommon, kaffe och lakrits.

  • Råvaror

    40% , 30% , 20% garnacha och 10% .

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Producent

    AMKA

  • Om producenten

    Detta vin är producerat av Loxarel i ett samarbete med AMKA. Loxarel ägs av familjen Mitjans i fjärde generationen. Verksamheten är specialiserad på ekologisk och biodynamisk vinodling. Vinmakare är Josep Mitjans.

  • Leverantör

    Amka Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Detta vin har sitt ursprung i Penedès i Katalonien, som är beläget sydväst om Barcelona.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration i drygt en vecka.

  • Lagring

    Vinet lagrades i tio månader på franska ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    118,67