,
  • Palmento CostanzoNr 2116

  • Etna Rosso Organic ,
  • Italien
    , , Etna
  • 179:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, , Etna

Ekologiskt
Nyhet

Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, jordgubbar, sandelträ, körsbär, nypon, tobak och nougat. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


Produktinformation


  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, jordgubbar, sandelträ, körsbär, nypon och nougat.

  • Råvaror

    80% nerello mascalese och 20% nerello cappuccio.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten nerello mascalese är en blå druvsort som används till både vita och röda viner. Färgen kommer från druvans skal och avskiljs skalen från musten vid pressning kan man tillverka vitt vin av blå druvor.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Palmento Costanzo SRL

  • Om producenten

    Palmento Costanzo ligger i byn Passopisciaro belägen på de norra kullarna vid vulkanen Etna, nära staden Castiglione di Sicilia.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    DOC Etna ligger kring vulkanen Etna på nordöstra Sicilien. Druvorna till detta vin kommer från ett enskilt vingårdsläge i Santo Spirito i byn Passopisciaro - vid vulkanen Etna. Vingårdarna ligger på 680-750 meters höjd och vetter mot norr. Vingårdarna är planterade med 8 000 plantor per hektar och rankorna är växer som albarello - även kallat bush vines eller gobelet. Det innebär att vinrankorna inte är uppbundna utan växer som små buskar som i detta fall stöttas av stolpar av kastanjeträd. Åldern på vinstockarna är 5-30 år.

  • Jordmån

    Svart och brun sandig, vulkanisk jordmån.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand i slutet av oktober. Skördeuttaget var ett kilo per planta eller 55 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Tio dagars jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar. Daglig överpumpning av skalmassan under den första veckan.

  • Lagring

    Vinet har lagrats på en blandning av ekfat och ståltankar.

  • Kr/l - jämförpris

    238,67

  • Säljstart

    2020-09-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, jordgubbar, sandelträ, körsbär, nypon och nougat.

  • Råvaror

    80% nerello mascalese och 20% nerello cappuccio.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvsorten nerello mascalese är en blå druvsort som används till både vita och röda viner. Färgen kommer från druvans skal och avskiljs skalen från musten vid pressning kan man tillverka vitt vin av blå druvor.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Palmento Costanzo SRL

  • Om producenten

    Palmento Costanzo ligger i byn Passopisciaro belägen på de norra kullarna vid vulkanen Etna, nära staden Castiglione di Sicilia.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    DOC Etna ligger kring vulkanen Etna på nordöstra Sicilien. Druvorna till detta vin kommer från ett enskilt vingårdsläge i Santo Spirito i byn Passopisciaro - vid vulkanen Etna. Vingårdarna ligger på 680-750 meters höjd och vetter mot norr. Vingårdarna är planterade med 8 000 plantor per hektar och rankorna är växer som albarello - även kallat bush vines eller gobelet. Det innebär att vinrankorna inte är uppbundna utan växer som små buskar som i detta fall stöttas av stolpar av kastanjeträd. Åldern på vinstockarna är 5-30 år.

  • Jordmån

    Svart och brun sandig, vulkanisk jordmån.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand i slutet av oktober. Skördeuttaget var ett kilo per planta eller 55 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Tio dagars jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar. Daglig överpumpning av skalmassan under den första veckan.

  • Lagring

    Vinet har lagrats på en blandning av ekfat och ståltankar.

  • Kr/l - jämförpris

    238,67