Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • PasquaNr 2358

  • Amarone della Valpolicella ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella
  • 229:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella

Kryddig smak med inslag av fat, torkade körsbär, kanel, pomerans, nötter och mörk choklad. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2011-02-03
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av fat, torkade körsbär, muskot, kakao, nötter och romrussin.

  • Råvaror

    , rondinella, corvinone och negrara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    9 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Pasqua

  • Om producenten

    Pasqua är ett familjeföretag som startades 1925 i Veneto. Företaget producerar också vin i södra Italien; i Apulien och på Sicilien. Varje år producerar Pasqua cirka 15 miljoner flaskor.

  • Leverantör

    Bibendum

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Druvorna till detta vin växer på sluttningarna vid Valpantena i de nordöstra delarna av Valpolicella.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna torkas i trälådor under cirka tre månader. I slutet av januari krossas de och jäser under 25-30 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 18-20 månader på små ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    305,33

  • Säljstart

    2011-02-03
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av fat, torkade körsbär, muskot, kakao, nötter och romrussin.

  • Råvaror

    , rondinella, corvinone och negrara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    9 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Pasqua

  • Om producenten

    Pasqua är ett familjeföretag som startades 1925 i Veneto. Företaget producerar också vin i södra Italien; i Apulien och på Sicilien. Varje år producerar Pasqua cirka 15 miljoner flaskor.

  • Leverantör

    Bibendum

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Druvorna till detta vin växer på sluttningarna vid Valpantena i de nordöstra delarna av Valpolicella.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna torkas i trälådor under cirka tre månader. I slutet av januari krossas de och jäser under 25-30 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 18-20 månader på små ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    305,33