,
  • Pasqua RipassoNr 5353

  • Valpolicella ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella
  • 119:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella

Kryddig smak med inslag av fat, torkade körsbär, peppar, tobak och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2011-05-05
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av fat, mörka körsbär, tobak, russin, kanel och lakrits.

  • Råvaror

    60% , 20% rondinella, 10% corvinone och 10% negrara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Corvina, eller corvina veronese som är druvans fullständiga namn, odlas nästan bara i Venetien i nordöstra Italien.

  • Producent

    Pasqua

  • Om producenten

    Pasqua är ett familjeföretag som startades 1925 i Veneto. Företaget producerar också vin i södra Italien; i Apulien och på Sicilien. Varje år producerar Pasqua cirka 15 miljoner flaskor.

  • Leverantör

    Bibendum

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.

  • Lagring

    Vinet har lagrats på ekfat i åtta månader.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    158,67

  • Säljstart

    2011-05-05
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Rödblå färg.

  • Doft

    Kryddig doft med inslag av fat, mörka körsbär, tobak, russin, kanel och lakrits.

  • Råvaror

    60% , 20% rondinella, 10% corvinone och 10% negrara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Corvina, eller corvina veronese som är druvans fullständiga namn, odlas nästan bara i Venetien i nordöstra Italien.

  • Producent

    Pasqua

  • Om producenten

    Pasqua är ett familjeföretag som startades 1925 i Veneto. Företaget producerar också vin i södra Italien; i Apulien och på Sicilien. Varje år producerar Pasqua cirka 15 miljoner flaskor.

  • Leverantör

    Bibendum

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.

  • Lagring

    Vinet har lagrats på ekfat i åtta månader.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    158,67