,
  • PétalosNr 91208

  • Bierzo ,
  • Spanien
    , Bierzo
  • 159:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Bierzo

Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, viol, plommon, peppar, lakrits, örter, kanel och choklad. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2017-11-03
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, viol, plommon, peppar, lakrits, basilika och choklad.

  • Råvaror

    Mencía.

  • Producent

    Descendientes de J Palacios

  • Om Producenten

    Descendientes de J Palacios grundades 1999 och ägs av Ricardo Pérez Palacios. Vinmakare är Alvaro Palacios och Ricardo Pérez Palacios. Egendomen omfattar 30 hektar.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossades. Därefter jäste musten på en kombination av ståltankar och små ekfat i 21 dagar.

  • Lagring

    Vinet lagrades i tio månader på franska ekfat av varierande ålder.

  • Skörd

    Druvorna skördades mellan den 23 september och 23 oktober.

  • Odlingsområde

    Bierzo ligger i nordvästra Spanien och omfattar drygt 3000 hektar vinodlingar. Det har ett hett inlandsklimat som svalkas något av influenser från Atlanten. Den absolut vanligaste druvsorten är menzía som står för tre fjärdedelar av allt vin i området.Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger mellan 450 och 800 meter över havet.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    212

Flagga Spanien
Spanien
Vinkartboken

Världens största vinodlingsareal

Spanien har med drygt 1 miljon hektar världens överlägset största vinodlingsareal, men hamnar ändå bara på tredje plats i produktionsvolym. Detta beror på att många vinområden är glest planterade och brist på regn gör avkastningen låg. Sedan 1996 är dock konstbevattning tillåten, omkring 25 procent är konstbevattnat, vilket öppnat upp för vinodling i tidigare torra områden.
I takt med att allt fler producenter, såväl stora kooperativ som mindre privata egendomar, investerat i modern utrustning och anammat moderna metoder har vinerna blivit allt bättre.

Mer än Rioja

Mest odlade druvan är den gröna airén, de blå tempranillo och garnacha (grenache) kommer på andra respektive tredje plats. Tempranillo är druvan som satt Spanien på vinkartan och några av de främsta distrikten är Rioja och Ribera del Duero, men fler har fått internationell uppmärksamhet, till exempel Priorat, Montsant, Somontano, Toro, Bierzo och Rías Baixas.
Det mousserande vinet cava får sin andra jäsning på flaska – precis som i champagne. Sherry är en spansk klassiker som görs i alla skepnader från kruttorr till mycket söt stil.

Läs mer om viner från Spanien
Karta Spanien