,
  • Piero BussoNr 95831

  • Barbaresco Mondino ,
  • Italien
    , Piemonte , Barbaresco
  • 289:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Piemonte , Barbaresco

Kryddig, nyanserad, utvecklad smak med inslag av fat, plommon, kanel, rosor, ceder, torkade körsbär, kakao och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-10-05
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Röd färg med tegelnyans.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad, utvecklad doft med inslag av fat, nypon, kanel, rosor, nougat, torkade körsbär och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Piero Busso

  • Om producenten

    Piero Busso är familjeägt och drivs av Piero Busso och hans fru Lucia samt deras barn Emanuela och Pierguido. Firman grundades 1953. Egendomen omfattar 10 hektar.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Barbaresco ligger strax öster om staden Alba i provinsen Cuneo i regionen Piemonte i nordvästra Italien. Barbaresco består av tre kommuner: Barbaresco, Treiso och Neive. Druvorna till detta vin kommer från vingården Albesani i som ligger i kommunen Neive. Planteringstätheten i vingården är 6 000 vinstockar per hektar. Vinstockarnas ålder är mellan 30-55 år.

  • Jordmån

    Röd lera, kalksten och sand.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration på ståltankar, vid en temperatur av 29-30°C.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett och ett halvt år på stora slovenska ekfat. Vinet vilade på butelj hos producenten under ytterligare sex månader innan det gick till försäljning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    385,33

  • Säljstart

    2018-10-05
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Röd färg med tegelnyans.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad, utvecklad doft med inslag av fat, nypon, kanel, rosor, nougat, torkade körsbär och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Piero Busso

  • Om producenten

    Piero Busso är familjeägt och drivs av Piero Busso och hans fru Lucia samt deras barn Emanuela och Pierguido. Firman grundades 1953. Egendomen omfattar 10 hektar.

  • Leverantör

    Tryffelsvinet AB

  • Odlingsområde

    Barbaresco ligger strax öster om staden Alba i provinsen Cuneo i regionen Piemonte i nordvästra Italien. Barbaresco består av tre kommuner: Barbaresco, Treiso och Neive. Druvorna till detta vin kommer från vingården Albesani i som ligger i kommunen Neive. Planteringstätheten i vingården är 6 000 vinstockar per hektar. Vinstockarnas ålder är mellan 30-55 år.

  • Jordmån

    Röd lera, kalksten och sand.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration på ståltankar, vid en temperatur av 29-30°C.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett och ett halvt år på stora slovenska ekfat. Vinet vilade på butelj hos producenten under ytterligare sex månader innan det gick till försäljning.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    385,33