Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Röda - lägre alkoholhalt ,
  • Pierre ChavinNr 6610

  • Cabernet Sauvignon
  • Frankrike
    Frankrike
  • 59:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
Frankrike

Ekologiskt

Mycket fruktig smak med inslag av svarta vinbär, jordgubbar, örter och sötlakrits. Serveras vid cirka 16°C till rätter av fläsk- eller lammkött eller som sällskapsdryck.


Produktinformation

  • Säljstart

    2013-06-01
  • Alkoholhalt

    5,5 %

  • Färg

    Rödblå färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med inslag av jordgubbar, svarta vinbär, viol och sötlökrits.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    30 g/l

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Domaines Pierre Chavin

  • Om producenten

    Domaine Pierre Chavin äger egna vingårdar och fungerar även som en så kallad negociant, och producerar vin av köpta druvor. Företaget skapades av Mathilde Boulachin och Fabien Gross. Namnet Pierre Chavin kommer av att Pierre är ett vanligt franskt namn, och betyder "sten", vilket också syftar på jorden. Chavin har man lånat från modevärlden. Vinmakare är Fabian Gross.

  • Leverantör

    The Wine Team Global AB

  • Skörd

    Maskinellt, nattetid, för att hålla druvorna så svala som möjligt.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration för en del av musten i en vecka. Resterande del av musten genomgick så kallad thermovinifikation, vilket innebär att man hettar upp musten för att laka ur så mycket färg som möjligt. Vinet har därefter vilat på ståltankar tillsammans med stavar av fransk ek i fyra månader. Vinet avalkoholiserades för att komma ned till en alkoholhalt av 5,5%, med en teknik som kallas "the spinning cone column". Vinet leds in i konformad kolonn som rymmer serier av roterande koner som med hjälp av centrifugalkraften förvandlar vinet till en tunn hinna av vätska. I kolonnens botten förs kvävgas in för att skydda vinet. Kvävet tjänar som en bärare av vinets flyktiga arom- och smakämnen. Dessa ämnen kondenseras och separeras från vätskan, medan vinet får passera konen en ytterligare gång vid något högre temperatur, för att avlägsna alkoholen. Innan buteljering så tillsattes en liten del druvjuicekoncentrat till den avalkoholiserade drycken, för att uppnå önskvärd smakprofil.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    78,67

  • Säljstart

    2013-06-01
  • Alkoholhalt

    5,5 %

  • Färg

    Rödblå färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med inslag av jordgubbar, svarta vinbär, viol och sötlökrits.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    30 g/l

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Domaines Pierre Chavin

  • Om producenten

    Domaine Pierre Chavin äger egna vingårdar och fungerar även som en så kallad negociant, och producerar vin av köpta druvor. Företaget skapades av Mathilde Boulachin och Fabien Gross. Namnet Pierre Chavin kommer av att Pierre är ett vanligt franskt namn, och betyder "sten", vilket också syftar på jorden. Chavin har man lånat från modevärlden. Vinmakare är Fabian Gross.

  • Leverantör

    The Wine Team Global AB

  • Skörd

    Maskinellt, nattetid, för att hålla druvorna så svala som möjligt.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration för en del av musten i en vecka. Resterande del av musten genomgick så kallad thermovinifikation, vilket innebär att man hettar upp musten för att laka ur så mycket färg som möjligt. Vinet har därefter vilat på ståltankar tillsammans med stavar av fransk ek i fyra månader. Vinet avalkoholiserades för att komma ned till en alkoholhalt av 5,5%, med en teknik som kallas "the spinning cone column". Vinet leds in i konformad kolonn som rymmer serier av roterande koner som med hjälp av centrifugalkraften förvandlar vinet till en tunn hinna av vätska. I kolonnens botten förs kvävgas in för att skydda vinet. Kvävet tjänar som en bärare av vinets flyktiga arom- och smakämnen. Dessa ämnen kondenseras och separeras från vätskan, medan vinet får passera konen en ytterligare gång vid något högre temperatur, för att avlägsna alkoholen. Innan buteljering så tillsattes en liten del druvjuicekoncentrat till den avalkoholiserade drycken, för att uppnå önskvärd smakprofil.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    78,67