Se nya drycker 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Prado EneaNr 95155

  • Gran Reserva ,
  • Spanien
    , Rioja
  • 479:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Rioja

Nyanserad, utvecklad smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, romrussin, kaffe, vanilj, ceder och lavendel. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-09-20
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, torkade körsbär, kaffe, vanilj, lagerblad och lavendel.

  • Råvaror

    80% samt 20% garnacha, graciano och mazuelo.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    För att få skriva ut gran reserva på etiketten i Spanien behöver ett rött vin ha lagrats i minst 60 månader, varav mist 18 månader på fat.

  • Producent

    Bodegas Muga

  • Om producenten

    Bodegas Muga grundades 1932, och drivs fortfarande av familjen Muga. Bodegas Muga ligger i staden Haro. Vineriet är mer än 100 år gammalt. Bodegas Muga äger 250 hektar vinodlingar, samt förfogar över cirka 150 hektar via kontrakterade odlare. I odlingarna är de blå druvsorterna tempranillo, garnacha, mazuelo och graciano planterade, samt de gröna sorterna viura och malvasia.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

  • Odlingsområde

    Rioja ligger i norra Spanien mitt emellan bergskedjorna Sierra de Cantabria och Sierra de la Demanda. Bergen skyddar regionen från både de kalla Atlantvindarna och de heta vindarna från Medelhavet. Rioja är uppdelat i tre underregioner; Rioja Alavesa, Rioja Alta och Rioja Oriental (tidigare kallat Rioja Baja). Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna 550 meter över havet. Vingårdarna ligger i Villalba de Rioja, i sydsluttningar på berget Obarenes.

  • Jordmån

    Lera och kalksten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäser på stora ekfat om 100 hektoliter. Jäsningen sker utan temperaturkontroll eller tillsatt jäst. Jäsning och skalmaceration varar 16 - 20 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på amerikanska ekfat om 160 hektoliter. Därefter följer ytterligare tre år på franska ekfat och slutligen lagras vinet tre år på flaska. Vinet är klarnat med äggvita.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    638,67

  • Säljstart

    2019-09-20
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, torkade körsbär, kaffe, vanilj, lagerblad och lavendel.

  • Råvaror

    80% samt 20% garnacha, graciano och mazuelo.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    För att få skriva ut gran reserva på etiketten i Spanien behöver ett rött vin ha lagrats i minst 60 månader, varav mist 18 månader på fat.

  • Producent

    Bodegas Muga

  • Om producenten

    Bodegas Muga grundades 1932, och drivs fortfarande av familjen Muga. Bodegas Muga ligger i staden Haro. Vineriet är mer än 100 år gammalt. Bodegas Muga äger 250 hektar vinodlingar, samt förfogar över cirka 150 hektar via kontrakterade odlare. I odlingarna är de blå druvsorterna tempranillo, garnacha, mazuelo och graciano planterade, samt de gröna sorterna viura och malvasia.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

  • Odlingsområde

    Rioja ligger i norra Spanien mitt emellan bergskedjorna Sierra de Cantabria och Sierra de la Demanda. Bergen skyddar regionen från både de kalla Atlantvindarna och de heta vindarna från Medelhavet. Rioja är uppdelat i tre underregioner; Rioja Alavesa, Rioja Alta och Rioja Oriental (tidigare kallat Rioja Baja). Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna 550 meter över havet. Vingårdarna ligger i Villalba de Rioja, i sydsluttningar på berget Obarenes.

  • Jordmån

    Lera och kalksten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäser på stora ekfat om 100 hektoliter. Jäsningen sker utan temperaturkontroll eller tillsatt jäst. Jäsning och skalmaceration varar 16 - 20 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på amerikanska ekfat om 160 hektoliter. Därefter följer ytterligare tre år på franska ekfat och slutligen lagras vinet tre år på flaska. Vinet är klarnat med äggvita.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    638,67