Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Quartz ReefNr 99276

  • Single Vineyard Pinot Noir ,
  • Nya Zeeland
    , Central Otago
  • 359:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Central Otago

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, sandelträ, kardemumma, nougat, lingon och vanilj. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött eller lamm.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-05-17
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, hallon, sandelträ, kardemumma, pomerans och lingon.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, Chile, Nya Zeeland samt i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Producent

    Quartz Reef

  • Om producenten

    Quartz Reef grundades 1996 av Rudi Bauer, Trevor Scott och John Perriam. Egendomen består av 30 hektar och är certifierade för biodynamisk odling. Företagets namn kommer sig av att Nya Zealands största förekomst av kvarts ligger under vingårdarna i Bendigo. Vinmakare är Rudi Bauer.

  • Leverantör

    Divine AB

  • Odlingsområde

    Central Otago är Nya Zeelands, och ett av världens, sydligaste vinområden. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingårdar i underregionen Bendigo. Vingården planterades 1998 och ligger på sluttningar, 217-264 meter över havet, som vetter mot norr. Druvsorten pinot noir har många olika kloner, i detta vin ingår 10/5, 5, 115, 667, 777 & Abel.

  • Jordmån

    Sandig lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 23 mars och 4 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Varje klon vinifierades separat. Druvorna jäste i hela klasar. Musten kyldes ner upp till sju dagar innan den spontana jäsningen startade. Nedtryckning av skalmassan skedde en gång om dagen. Efter jäsningen var avslutat följde ytterligare elva dagars skalmaceration.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på franska ekfat om 225 liter, så kallade barriquer. 28 procent av faten var nya. Under lagringen skedde malolaktisk jäsning spontant.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    478,67

  • Säljstart

    2019-05-17
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, hallon, sandelträ, kardemumma, pomerans och lingon.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, Chile, Nya Zeeland samt i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Producent

    Quartz Reef

  • Om producenten

    Quartz Reef grundades 1996 av Rudi Bauer, Trevor Scott och John Perriam. Egendomen består av 30 hektar och är certifierade för biodynamisk odling. Företagets namn kommer sig av att Nya Zealands största förekomst av kvarts ligger under vingårdarna i Bendigo. Vinmakare är Rudi Bauer.

  • Leverantör

    Divine AB

  • Odlingsområde

    Central Otago är Nya Zeelands, och ett av världens, sydligaste vinområden. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingårdar i underregionen Bendigo. Vingården planterades 1998 och ligger på sluttningar, 217-264 meter över havet, som vetter mot norr. Druvsorten pinot noir har många olika kloner, i detta vin ingår 10/5, 5, 115, 667, 777 & Abel.

  • Jordmån

    Sandig lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 23 mars och 4 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Varje klon vinifierades separat. Druvorna jäste i hela klasar. Musten kyldes ner upp till sju dagar innan den spontana jäsningen startade. Nedtryckning av skalmassan skedde en gång om dagen. Efter jäsningen var avslutat följde ytterligare elva dagars skalmaceration.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på franska ekfat om 225 liter, så kallade barriquer. 28 procent av faten var nya. Under lagringen skedde malolaktisk jäsning spontant.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    478,67