,
  • Quinta Da FalorcaNr 92434

  • Reserva Lagar ,
  • Portugal
    , Beira , Dão
  • 289:-
  • Flaska , 750 ml
Portugal
, Beira , Dão

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, peppar, lavendel, kanel och russin. Serveras vid cirka 18°C till smakrika rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2017-09-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Kryddig, fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, lavendel och russin.

  • Råvaror

    , tinta roriz och alfrocheiro.

  • Producent

    Quinta da Falorca

  • Om producenten

    Vinmakare är Carlos och Pedro Figueiredo.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledningsvis fottrampades druvorna i öppna granitkar, så kallade lagares. Därefter drogs musten över till ekfat där jäsning tog vid.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett och ett halvt år på franska ekfat av varierande ålder.

  • Skörd

    Druvorna handplockades i slutet av september och i början av oktober. Skördeuttaget var 39 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Dão ligger i norra Portugal, söder om floden Douro. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Falorca och Esmoitada som ligger på 450 meters höjd över havet. Båda vingårdarna exponeras i sydlig riktning. Åldern på vinstockarna i vingården Falorca är 30 år och i vingården Esmoitada är vinstockarna 80 år gamla.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    385,33

  • Säljstart

    2017-09-08
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Tät, mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Kryddig, fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, lavendel och russin.

  • Råvaror

    , tinta roriz och alfrocheiro.

  • Producent

    Quinta da Falorca

  • Om producenten

    Vinmakare är Carlos och Pedro Figueiredo.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledningsvis fottrampades druvorna i öppna granitkar, så kallade lagares. Därefter drogs musten över till ekfat där jäsning tog vid.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett och ett halvt år på franska ekfat av varierande ålder.

  • Skörd

    Druvorna handplockades i slutet av september och i början av oktober. Skördeuttaget var 39 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Dão ligger i norra Portugal, söder om floden Douro. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Falorca och Esmoitada som ligger på 450 meters höjd över havet. Båda vingårdarna exponeras i sydlig riktning. Åldern på vinstockarna i vingården Falorca är 30 år och i vingården Esmoitada är vinstockarna 80 år gamla.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    385,33