,
  • RaccoltoNr 32452

  • Nero d'Avola Cabernet Sauvignon Organic ,
  • Italien
    ,
  • 50:-
  • Flaska , 375 ml
Italien
,

Ekologiskt

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, björnbär, örter, kaffe och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2007-10-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, björnbär, lakrits, salvia, kaffe och vanilj.

  • Råvaror

    60% och 40% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Nero d'avola härstammar från Sicilien, där den är öns mest planterade blå druvsort med 14 000 hektar, vilket motsvarar cirka 13 procent av öns vinodlingar. Druvan återfinns även i mindre utsträckning i Kalabrien på fastladet.

  • Producent

    Nordic Sea Winery

  • Om producenten

    Nordic Sea Winery ligger i Simrishamn, och ägs av Oenoforos AB.

  • Leverantör

    Oenoforos AB

  • Odlingsområde

    Sicilien har mycket skiftande klimat-, terräng- och jordmånsförhållanden. Generellt sett är de norra och östra delarna svalare i jämförelse med de södra och sydöstra delarna av ön, där heta vindar från Nordafrika drar in. Jordmånstyperna på Sicilien består av kalksten, lera, krita och vulkanisk tuff.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvsorterna jäste separat i ståltank. Nero d'avola jäste fem till sex dagar vid 25°C följt av skalmaceration i två dagar. Cabernet sauvignon jäste vid 28°C i sex till åtta dagar följt av skalmaceration en till två dagar. Musten överpumpas två till tre gånger per dag under jäsningen.

  • Lagring

    Vinet gjort av cabernet sauvignon har lagrats en kortare tid på ekfat.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    133,33

  • Säljstart

    2007-10-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, björnbär, lakrits, salvia, kaffe och vanilj.

  • Råvaror

    60% och 40% .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Nero d'avola härstammar från Sicilien, där den är öns mest planterade blå druvsort med 14 000 hektar, vilket motsvarar cirka 13 procent av öns vinodlingar. Druvan återfinns även i mindre utsträckning i Kalabrien på fastladet.

  • Producent

    Nordic Sea Winery

  • Om producenten

    Nordic Sea Winery ligger i Simrishamn, och ägs av Oenoforos AB.

  • Leverantör

    Oenoforos AB

  • Odlingsområde

    Sicilien har mycket skiftande klimat-, terräng- och jordmånsförhållanden. Generellt sett är de norra och östra delarna svalare i jämförelse med de södra och sydöstra delarna av ön, där heta vindar från Nordafrika drar in. Jordmånstyperna på Sicilien består av kalksten, lera, krita och vulkanisk tuff.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvsorterna jäste separat i ståltank. Nero d'avola jäste fem till sex dagar vid 25°C följt av skalmaceration i två dagar. Cabernet sauvignon jäste vid 28°C i sex till åtta dagar följt av skalmaceration en till två dagar. Musten överpumpas två till tre gånger per dag under jäsningen.

  • Lagring

    Vinet gjort av cabernet sauvignon har lagrats en kortare tid på ekfat.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    133,33