,
  • Remelluri ReservaNr 91303

  • Spanien
    , Rioja
  • 259:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Rioja

Kryddig, nyanserad, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, ceder, russin, kanel, kakao, dill och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-08-25
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, russin, choklad, dill och vanilj.

  • Råvaror

    85% , 10% garnacha och 5% graciano.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Remelluri

  • Om producenten

    Remelluri ligger i staden Labastida, i Rioja Alavesa. Dess fullständiga namn är La Granja Nostra Señora de Remelluri. Vin har odlats länge på egendomen, men den nuvarande produktionen sattes i drift när Jaime Rodriguez Salis köpte gården 1967. 2010 tog Jaimes son Telmo Rodriguez över. Idag omfattar vingårdarna cirka 44 hektar och odlingen sker enligt biodynamiska principer. Telmo Rodriguez driver även, tillsammans med vinmakaren Pablo Eguzkiza, andra vingårdar runt om i Spanien.

  • Leverantör

    Wine Affair Scandinavia AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Rioja ligger i norra Spanien mitt emellan bergskedjorna Sierra de Cantabria och Sierra de la Demanda. Bergen skyddar regionen från både de kalla Atlantvindarna och de heta vindarna från Medelhavet. Rioja är uppdelat i tre underregioner; Rioja Alavesa, Rioja Alta och Rioja Oriental (tidigare kallat Rioja Baja). Druvorna till detta vin kommer från 148 olika vingårdslägen i byarna Labastida i Alava och San Vicente de la Sonsierra i Rioja. De äldsta stockarna planterades 1918 och den genomsnittliga åldern är 40 år. Odlingar ligger på 590-805 meter över havet.

  • Jordmån

    Kalksten och lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 17 oktober och 4 november. Skördeuttaget var 27 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste på tank samt i öppna jäskar. Ingen tillsatt jäst användes.

  • Lagring

    Vinet har lagrats cirka ett år och åtta månader på ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    345,33

  • Säljstart

    2020-08-25
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, russin, choklad, dill och vanilj.

  • Råvaror

    85% , 10% garnacha och 5% graciano.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Remelluri

  • Om producenten

    Remelluri ligger i staden Labastida, i Rioja Alavesa. Dess fullständiga namn är La Granja Nostra Señora de Remelluri. Vin har odlats länge på egendomen, men den nuvarande produktionen sattes i drift när Jaime Rodriguez Salis köpte gården 1967. 2010 tog Jaimes son Telmo Rodriguez över. Idag omfattar vingårdarna cirka 44 hektar och odlingen sker enligt biodynamiska principer. Telmo Rodriguez driver även, tillsammans med vinmakaren Pablo Eguzkiza, andra vingårdar runt om i Spanien.

  • Leverantör

    Wine Affair Scandinavia AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Rioja ligger i norra Spanien mitt emellan bergskedjorna Sierra de Cantabria och Sierra de la Demanda. Bergen skyddar regionen från både de kalla Atlantvindarna och de heta vindarna från Medelhavet. Rioja är uppdelat i tre underregioner; Rioja Alavesa, Rioja Alta och Rioja Oriental (tidigare kallat Rioja Baja). Druvorna till detta vin kommer från 148 olika vingårdslägen i byarna Labastida i Alava och San Vicente de la Sonsierra i Rioja. De äldsta stockarna planterades 1918 och den genomsnittliga åldern är 40 år. Odlingar ligger på 590-805 meter över havet.

  • Jordmån

    Kalksten och lera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 17 oktober och 4 november. Skördeuttaget var 27 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste på tank samt i öppna jäskar. Ingen tillsatt jäst användes.

  • Lagring

    Vinet har lagrats cirka ett år och åtta månader på ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    345,33