Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

,
  • Rosso di MontalcinoNr 90392

  • Italien
    , Toscana , Rosso di Montalcino
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana , Rosso di Montalcino

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, salvia, nypon, skogshallon, kanel, blodapelsin och nougat. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-01-24
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, salvia, nypon, skogshallon, vanilj, kanel och nougat.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod. I Montalcino kallas sangiovese för Brunello, alltså samma som namnet för vinet Brunello di Montalcino.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Pietroso

  • Om producenten

    Pietroso grundades på 1970-talet av vinmakaren Domenico Berni men markerna har varit planterade med vin sedan 1300-talet. Idag är det Dominicos sonson Gianni Pignattai som driver företaget. Egendomen består av sex hektar vinodlingar där man uteslutande odlar den blå druvsorten sangiovese. Förutom Rosso di Montalcino producerar man även Brunello di Montalcino. Första årgången detta vin producerades var 1978.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Rosso di Montalcino ligger i Toscana, drygt sex mil söder om Sienna. Rosso di Montalcino omfattar samma avgränsade område som 'storebror' Brunello di Montalcino. Skillnaden är att vinet ofta kommer från yngre stockar, och att det har en kortare lagringstid på fat. Druvorna till detta vin kommer från flera olika vingårdar i Montalcino. Odlingarna ligger på 4 - 500 meters höjd över havet och planteringstätheten är 4 - 5 000 plantor per hektar. Vinrankorna är uppbundna i cordon.

  • Jordmån

    Lerjord, sand och märgel.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand under första veckan i oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    20 dagars jäsning och skalmaceration vid 30°C i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på slavonska ekfat samt franska ektunnor.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2020-01-24
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, salvia, nypon, skogshallon, vanilj, kanel och nougat.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod. I Montalcino kallas sangiovese för Brunello, alltså samma som namnet för vinet Brunello di Montalcino.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Pietroso

  • Om producenten

    Pietroso grundades på 1970-talet av vinmakaren Domenico Berni men markerna har varit planterade med vin sedan 1300-talet. Idag är det Dominicos sonson Gianni Pignattai som driver företaget. Egendomen består av sex hektar vinodlingar där man uteslutande odlar den blå druvsorten sangiovese. Förutom Rosso di Montalcino producerar man även Brunello di Montalcino. Första årgången detta vin producerades var 1978.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Rosso di Montalcino ligger i Toscana, drygt sex mil söder om Sienna. Rosso di Montalcino omfattar samma avgränsade område som 'storebror' Brunello di Montalcino. Skillnaden är att vinet ofta kommer från yngre stockar, och att det har en kortare lagringstid på fat. Druvorna till detta vin kommer från flera olika vingårdar i Montalcino. Odlingarna ligger på 4 - 500 meters höjd över havet och planteringstätheten är 4 - 5 000 plantor per hektar. Vinrankorna är uppbundna i cordon.

  • Jordmån

    Lerjord, sand och märgel.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand under första veckan i oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    20 dagars jäsning och skalmaceration vid 30°C i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på slavonska ekfat samt franska ektunnor.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    332