,
  • RubescoNr 2942

  • Lungarotti ,
  • Italien
    , Umbrien , Torgiano
  • 99:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Umbrien , Torgiano

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, kryddnejlika, kanel och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, pinjenötter och vanilj.

  • Råvaror

    och colorino.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Bilden på etiketten avbildar en detalj från Fontana Maggiore i Perugia, en fontän från 1200-talet. Namnet Rubesco är inspirerat av det latinska ordet rubescere, som betyder att rodna.

  • Producent

    Lungarotti

  • Om producenten

    Firman grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration i 15 dagar.

  • Lagring

    Vinet lagrades på ekfat i ett år. Vinet filtrerades lätt före buteljeringen. Efter buteljeringen lagrades vinet på flaska hos producenten i ytterligare ett år innan det släpptes till försäljning.

  • Odlingsområde

    Torgiano ligger i provinsen Perugia i Umbrien, i centrala Italien.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    132

  • Säljstart

    2018-03-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, pinjenötter och vanilj.

  • Råvaror

    och colorino.

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Bilden på etiketten avbildar en detalj från Fontana Maggiore i Perugia, en fontän från 1200-talet. Namnet Rubesco är inspirerat av det latinska ordet rubescere, som betyder att rodna.

  • Producent

    Lungarotti

  • Om producenten

    Firman grundades i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti.

  • Leverantör

    Ward Wines AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration i 15 dagar.

  • Lagring

    Vinet lagrades på ekfat i ett år. Vinet filtrerades lätt före buteljeringen. Efter buteljeringen lagrades vinet på flaska hos producenten i ytterligare ett år innan det släpptes till försäljning.

  • Odlingsområde

    Torgiano ligger i provinsen Perugia i Umbrien, i centrala Italien.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    132