Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Under delar av söndagen kommer det inte gå att lägga beställningar på systembolaget.se

,
  • RupestreNr 90211

  • Sassella ,
  • Italien
    , Lombardiet , Valtellina , Valtellina Superiore
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Lombardiet , Valtellina , Valtellina Superiore

Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, torkade körsbär, ceder, nougat, rosor, aprikos, rökig mineral och nypon. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-05-03
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Tegelröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, torkade körsbär, ceder, nougat, rosor, aprikos och jordgubbar.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt i Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används.

  • Producent

    Menegola Walter

  • Om producenten

    Familjen Menegeola har arbetat med vin sedan 1700-talet. På 1800-talet fick de möjlighet att köpa sin egna vingårdar. Ursprungligen sålde man vidare sitt vin till större producenter i området, men sedan 2006 har man buteljerat vin under eget namn. Idag producerar man vin från fem hektar vingårdar, varav tre är familjens egna. Vingårdarna sköts enligt ekologiska principer men är inte certifierade. Förutom att odla vin driver familjen även en restaurang.

  • Leverantör

    Panache Sweden AB

  • Odlingsområde

    Valtellina ligger nära Comosjön i norra Lombardiet, i nordvästra Italien. Valtellina Superiore etablerades som DOC 1968 men höjdes upp till appellationsstatus DOCG 1998. Det är en appellation för rött vin, där den huvudsakliga druvsorten är nebbiolo. Tillägget Superiore innebär att vinet måste ha en alkoholhalt på minst 12% och lagras i minst två år, varav ett år på fat.

  • Jordmån

    Kalkrika sand- och lerjordar.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressas och jäser sedan utan tillsatt jäst.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på stora gamla ekfat om 2 000 liter, så kallade botti. Därefter lagrades vinet två år på flaska hos producenten.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2019-05-03
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Tegelröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, torkade körsbär, ceder, nougat, rosor, aprikos och jordgubbar.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den sent mognande druvsorten nebbiolo odlas nästan uteslutande i nordvästra Italien. Huvudsakligen i Piemonte, men även i Lombardiet, där den är känd som chiavennasca, samt i Valle d'Aosta, där synonymen picoutener används.

  • Producent

    Menegola Walter

  • Om producenten

    Familjen Menegeola har arbetat med vin sedan 1700-talet. På 1800-talet fick de möjlighet att köpa sin egna vingårdar. Ursprungligen sålde man vidare sitt vin till större producenter i området, men sedan 2006 har man buteljerat vin under eget namn. Idag producerar man vin från fem hektar vingårdar, varav tre är familjens egna. Vingårdarna sköts enligt ekologiska principer men är inte certifierade. Förutom att odla vin driver familjen även en restaurang.

  • Leverantör

    Panache Sweden AB

  • Odlingsområde

    Valtellina ligger nära Comosjön i norra Lombardiet, i nordvästra Italien. Valtellina Superiore etablerades som DOC 1968 men höjdes upp till appellationsstatus DOCG 1998. Det är en appellation för rött vin, där den huvudsakliga druvsorten är nebbiolo. Tillägget Superiore innebär att vinet måste ha en alkoholhalt på minst 12% och lagras i minst två år, varav ett år på fat.

  • Jordmån

    Kalkrika sand- och lerjordar.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i oktober.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressas och jäser sedan utan tillsatt jäst.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på stora gamla ekfat om 2 000 liter, så kallade botti. Därefter lagrades vinet två år på flaska hos producenten.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33