,
  • SalvajeNr 91240

  • Chile
    , Aconcagua , Casablanca
  • 129:-
  • Flaska , 750 ml
Chile
, Aconcagua , Casablanca

Ekologiskt

Fruktig smak med inslag av björnbär, mynta, blåbär, viol, skogshallon och vitpeppar. Serveras vid cirka 18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-24
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med inslag av björnbär, mynta, plommon, viol och skogshallon.

  • Råvaror

    96% och 4% roussanne.

  • Allergener

    Innehåller: Inga allergener

  • Producent

    Viñedos Emiliana

  • Om producenten

    Viñedos Emiliana förfogar över cirka 1 500 hektar vinodlingar i Chile. Man har odlat ekologiskt sedan 1998, då Rafael och José Guilisasti tillsammans med Alvaro Espinoza ställde om till ekologisk produktion. Vinmakare är Emilio Contreras.

  • Leverantör

    VCT Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från block 13 och 14 i vingården La Quebrada som ligger i zonen La Vinilla i Casablanca. Vingården ligger i nordostlig och nordvästlig riktning på 380 meters höjd över havet. Casablanca ligger nära kusten, nordväst om huvudstaden Santiago. Området har ett svalare klimat, eftersom det kyls något av vindarna från Stilla Havet. Planteringstätheten i vingården är 4 000 vinstockar per hektar.

  • Skörd

    Skördeuttaget var drygt 60 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades och därefter inledande kallmaceration på temperaturkontrollerade ståltankar i två dagar, vid en temperatur av 6-8°C. Temperaturen höjdes sedan till 20-24°C och musten jäste och skalmacererade utan tillsatt jäst. Som macerationsteknik användes överpumpning av skalmassan, så kallad delestage. Den malolaktiska jäsningen skedde på ståltankar där vinet sedan vilade i fem månader innan buteljering.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    172

  • Säljstart

    2020-06-24
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med inslag av björnbär, mynta, plommon, viol och skogshallon.

  • Råvaror

    96% och 4% roussanne.

  • Allergener

    Innehåller: Inga allergener

  • Producent

    Viñedos Emiliana

  • Om producenten

    Viñedos Emiliana förfogar över cirka 1 500 hektar vinodlingar i Chile. Man har odlat ekologiskt sedan 1998, då Rafael och José Guilisasti tillsammans med Alvaro Espinoza ställde om till ekologisk produktion. Vinmakare är Emilio Contreras.

  • Leverantör

    VCT Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från block 13 och 14 i vingården La Quebrada som ligger i zonen La Vinilla i Casablanca. Vingården ligger i nordostlig och nordvästlig riktning på 380 meters höjd över havet. Casablanca ligger nära kusten, nordväst om huvudstaden Santiago. Området har ett svalare klimat, eftersom det kyls något av vindarna från Stilla Havet. Planteringstätheten i vingården är 4 000 vinstockar per hektar.

  • Skörd

    Skördeuttaget var drygt 60 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades och därefter inledande kallmaceration på temperaturkontrollerade ståltankar i två dagar, vid en temperatur av 6-8°C. Temperaturen höjdes sedan till 20-24°C och musten jäste och skalmacererade utan tillsatt jäst. Som macerationsteknik användes överpumpning av skalmassan, så kallad delestage. Den malolaktiska jäsningen skedde på ståltankar där vinet sedan vilade i fem månader innan buteljering.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    172