,
  • SalvajeNr 99237

  • 2018
  • Chile
    , Aconcagua , Casablanca
  • 129:-
  • Flaska , 750 ml
Chile
, Aconcagua , Casablanca

Ekologiskt

Fruktig smak med inslag av björnbär, mynta, blåbär, viol, rökta charkuterier, svartpeppar och lakrits. Serveras vid cirka 18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-02-01
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med inslag av fat, björnbär, mynta, blåbär, viol och lakrits.

  • Råvaror

    95% och 5% roussanne.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är veganvänligt

  • Producent

    Viñedos Emiliana

  • Om producenten

    Viñedos Emiliana förfogar över cirka 1 500 hektar vinodlingar i Chile. Man har odlat ekologiskt sedan 1998, då Rafael och José Guilisasti tillsammans med Alvaro Espinoza ställde om till ekologisk produktion. Vinmakare till detta vin är Emilio Contreras.

  • Leverantör

    VCT Sweden AB

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från block 13 och 14 i vingården La Quebrada som ligger i zonen La Vinilla i Casablanca. Vingården ligger i nordostlig och nordvästlig riktning på 380 meters höjd över havet. Casablanca ligger nära kusten, nordväst om huvudstaden Santiago. Området har ett svalare klimat, eftersom det kyls något av vindarna från Stilla Havet. Planteringstätheten i vingården är 4 000 vinstockar per hektar.

  • Skörd

    Skördeuttaget var 25-30 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades och därefter inledande kallmaceration på temperaturkontrollerade ståltankar i tre dagar, vid en temperatur av 6-8°C. Temperaturen höjdes sedan till 24-27°C och musten jäste och skalmacererade med naturliga jäststammar. Som macerationsteknik användes överpumpning av skalmassan, så kallad delestage. Den malolaktiska jäsningen skedde på ståltankar där vinet sedan vilade i ett år innan buteljering.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    172

  • Säljstart

    2019-02-01
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med inslag av fat, björnbär, mynta, blåbär, viol och lakrits.

  • Råvaror

    95% och 5% roussanne.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är veganvänligt

  • Producent

    Viñedos Emiliana

  • Om producenten

    Viñedos Emiliana förfogar över cirka 1 500 hektar vinodlingar i Chile. Man har odlat ekologiskt sedan 1998, då Rafael och José Guilisasti tillsammans med Alvaro Espinoza ställde om till ekologisk produktion. Vinmakare till detta vin är Emilio Contreras.

  • Leverantör

    VCT Sweden AB

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från block 13 och 14 i vingården La Quebrada som ligger i zonen La Vinilla i Casablanca. Vingården ligger i nordostlig och nordvästlig riktning på 380 meters höjd över havet. Casablanca ligger nära kusten, nordväst om huvudstaden Santiago. Området har ett svalare klimat, eftersom det kyls något av vindarna från Stilla Havet. Planteringstätheten i vingården är 4 000 vinstockar per hektar.

  • Skörd

    Skördeuttaget var 25-30 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och krossades och därefter inledande kallmaceration på temperaturkontrollerade ståltankar i tre dagar, vid en temperatur av 6-8°C. Temperaturen höjdes sedan till 24-27°C och musten jäste och skalmacererade med naturliga jäststammar. Som macerationsteknik användes överpumpning av skalmassan, så kallad delestage. Den malolaktiska jäsningen skedde på ståltankar där vinet sedan vilade i ett år innan buteljering.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    172