Se våra nyheter 3 veckor före lansering. Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Sam MirandaNr 2481

  • Sangiovese Barbera ,
  • Australien
    , Victoria , North East Victoria , King Valley
  • 119:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, Victoria , North East Victoria , King Valley

Nyhet

Fruktig, nyanserad smak med inslag av fat, plommon, mörka körsbär, peppar, örter och vanilj. Serveras vid cirka 16°C till rätter av fläsk eller lammkött, eller till vegetariska rättar.


Produktinformation


  • Säljstart

    2019-09-02
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av fat, plommon, blåbär, choklad, kanel, vanilj och kryddor.

  • Råvaror

    och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    I regionen King Valley odlades förr mycket tobak. Men i början av 1970-talet sadlade många om och satsade istället på vinodling. Idag ligger fokus på italienska druvsorter som sangiovese, barbera, glera, pinot grigio och nebbiolo.

  • Producent

    Sam Miranda of King Valley

  • Om producenten

    Sam Miranda är tredje generationens vinmakare från att familjen kom till Australien på 1920-talet. Sam köpte egendomen 1996 och 1998 planterades de första vinstockarna. Den första årgången som lanserades var 2004. Alla druvor som används i produktionen kommer från företagets egna vingårdar.

  • Leverantör

    Concealed Wines AB

  • Odlingsområde

    King Valley ligger i delstaten Victoria, 15 mil nordost om Melbourne. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Myrrhee. Odlingarna omfattar 20 hektar, vetter mot nordöst och ligger på 360 till 440 meters höjd. Planteringstätheten är 4 000 plantor per hektar.

  • Jordmån

    Röd lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades maskinellt. Skörden av barbera skedde 23 mars och skördeuttaget var 5 800 liter per hektar. Sangiovese skördades 7 mars med ett skördeuttag på 5 200 liter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossas och får sedan ligga svalt vid 12°C i 48 timmar. Därefter följer 14 - 21 dagars jäsning och skalmaceration vid 24 - 26°C. Ingen tillsatt jäst användes. Vinet pressas och förs över till ståltank och ekfat.

  • Lagring

    Cirka 40 procent av vinet har lagrats ett år på franska ekfat om 300, 500, 700 och 2 300 liter.

  • Kr/l - jämförpris

    158,67

  • Säljstart

    2019-09-02
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av fat, plommon, blåbär, choklad, kanel, vanilj och kryddor.

  • Råvaror

    och .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    I regionen King Valley odlades förr mycket tobak. Men i början av 1970-talet sadlade många om och satsade istället på vinodling. Idag ligger fokus på italienska druvsorter som sangiovese, barbera, glera, pinot grigio och nebbiolo.

  • Producent

    Sam Miranda of King Valley

  • Om producenten

    Sam Miranda är tredje generationens vinmakare från att familjen kom till Australien på 1920-talet. Sam köpte egendomen 1996 och 1998 planterades de första vinstockarna. Den första årgången som lanserades var 2004. Alla druvor som används i produktionen kommer från företagets egna vingårdar.

  • Leverantör

    Concealed Wines AB

  • Odlingsområde

    King Valley ligger i delstaten Victoria, 15 mil nordost om Melbourne. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Myrrhee. Odlingarna omfattar 20 hektar, vetter mot nordöst och ligger på 360 till 440 meters höjd. Planteringstätheten är 4 000 plantor per hektar.

  • Jordmån

    Röd lerjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades maskinellt. Skörden av barbera skedde 23 mars och skördeuttaget var 5 800 liter per hektar. Sangiovese skördades 7 mars med ett skördeuttag på 5 200 liter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna krossas och får sedan ligga svalt vid 12°C i 48 timmar. Därefter följer 14 - 21 dagars jäsning och skalmaceration vid 24 - 26°C. Ingen tillsatt jäst användes. Vinet pressas och förs över till ståltank och ekfat.

  • Lagring

    Cirka 40 procent av vinet har lagrats ett år på franska ekfat om 300, 500, 700 och 2 300 liter.

  • Kr/l - jämförpris

    158,67