Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

,
  • San FereoloNr 95163

  • San Fereolo ,
  • Italien
    , Piemonte , Dogliani
  • 229:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Piemonte , Dogliani

Nyanserad, utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, skogshallon, kakao, tobak, kanel och bergamott. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-05-26
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, skogshallon, choklad, tobak, kanel, russin och svart te.

  • Råvaror

    Dolcetto.

  • Övrigt

    Dolcetto betyder "den lilla söta" på italienska.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    San Fereolo

  • Om producenten

    San Fereolo ägs av Nicoletta Bocca. Hon köpte sina första vingårdar 1992, främst små jordlotter som såldes av personer som arbetat länge med marken men blivit för gamla för att fortsätta bruka den. Nicoletta, som ursprungligen är från Milano, hade då ingen erfarenhet av vinodling, utan lärde sig av grannen som alltid varit vinodlare. Hennes anknytning till Piemonte kom av att hennes far brukade ta med familjen till Langhe eftersom området påminde honom om hans ungdomsår som partisan. Nicolettas minnen från dessa resor var god mat, vin, kamratskap och historier från förr. Med tiden erhöll Nicoletta tolv hektar vingårdar samlade på floden Reas högra bank, mellan Dogliani och Monforte d'Alba.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Dogliani Superiore hette tidigare Dolcetto di Dogliani och ligger i Piemonte, i nordvästra Italien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades. Musten jäste och skalmacererade sedan på ståltankar. Därefter drogs vinet över till stora ekliggare, så kallade 'botti', där vinet genomgick malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Vinet lagrades i cirka fyra månader på stora ekliggare av slavonsk ek, så kallade botti.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    305,33

  • Säljstart

    2020-05-26
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, salvia, skogshallon, choklad, tobak, kanel, russin och svart te.

  • Råvaror

    Dolcetto.

  • Övrigt

    Dolcetto betyder "den lilla söta" på italienska.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    San Fereolo

  • Om producenten

    San Fereolo ägs av Nicoletta Bocca. Hon köpte sina första vingårdar 1992, främst små jordlotter som såldes av personer som arbetat länge med marken men blivit för gamla för att fortsätta bruka den. Nicoletta, som ursprungligen är från Milano, hade då ingen erfarenhet av vinodling, utan lärde sig av grannen som alltid varit vinodlare. Hennes anknytning till Piemonte kom av att hennes far brukade ta med familjen till Langhe eftersom området påminde honom om hans ungdomsår som partisan. Nicolettas minnen från dessa resor var god mat, vin, kamratskap och historier från förr. Med tiden erhöll Nicoletta tolv hektar vingårdar samlade på floden Reas högra bank, mellan Dogliani och Monforte d'Alba.

  • Leverantör

    Enjoy Wine & Spirits AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Dogliani Superiore hette tidigare Dolcetto di Dogliani och ligger i Piemonte, i nordvästra Italien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades. Musten jäste och skalmacererade sedan på ståltankar. Därefter drogs vinet över till stora ekliggare, så kallade 'botti', där vinet genomgick malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Vinet lagrades i cirka fyra månader på stora ekliggare av slavonsk ek, så kallade botti.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    305,33