,
  • SaveroniNr 3658

  • Corvina , 2017
  • Italien
    , Venetien , Verona
  • 89:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Verona

Nyhet

Ungdomlig, bärig smak med inslag av skogshallon, färska örter, körsbär och viol. Serveras vid cirka 16°C till vegetariska rätter eller till rätter av ljust kött.


Produktinformation


  • Säljstart

    2018-09-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Ungdomlig, bärig doft med inslag av skogshallon, örter, körsbär, viol och lakrits.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Corvina, eller corvina veronese som är druvans fullständiga namn, odlas nästan bara i Venetien i nordöstra Italien. Druvan är den viktigaste för röda viner från Bardolino och Valpolicella.

  • Producent

    Terra dei Templari srl

  • Om producenten

    Vinmakare är Alana McGettigan.

  • Leverantör

    Tuesday Wine AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Direkt efter skörd kyldes druvorna och inget svavel tillsattes innan pressning. Under jäsning och maceration pumpades musten över var fjärde timme. Vinet fick sedan ligga på sin jästfällning i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar fram till buteljering.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand under tredje och fjärde veckan i september.

  • Jordmån

    Krita.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    118,67

  • Säljstart

    2018-09-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Ungdomlig, bärig doft med inslag av skogshallon, örter, körsbär, viol och lakrits.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    4 g/l

  • Övrigt

    Corvina, eller corvina veronese som är druvans fullständiga namn, odlas nästan bara i Venetien i nordöstra Italien. Druvan är den viktigaste för röda viner från Bardolino och Valpolicella.

  • Producent

    Terra dei Templari srl

  • Om producenten

    Vinmakare är Alana McGettigan.

  • Leverantör

    Tuesday Wine AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Direkt efter skörd kyldes druvorna och inget svavel tillsattes innan pressning. Under jäsning och maceration pumpades musten över var fjärde timme. Vinet fick sedan ligga på sin jästfällning i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar fram till buteljering.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand under tredje och fjärde veckan i september.

  • Jordmån

    Krita.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    118,67