Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • SchubertNr 91228

  • Pinot Noir ,
  • Nya Zeeland
    , Wairarapa
  • 239:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Wairarapa

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, kanel, körsbär, nougat, ingefära och hallon. Serveras vid cirka 16°C till feta eller vilda fåglar, eller till lättare rätter av lammkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-23
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, sandelträ, körsbär, nougat och ingefära.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, Chile, Nya Zeeland samt i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Schubert Wines

  • Om producenten

    Schubert Wines grundades 1998 av Kai Schubert och Marion Deimling. Båda har utbildat sig till vinmakare på University Geisenheim. Efter att de arbetat på vingårdar i Europa, USA och Sydamerika beslöt de sig för att skaffa en egen vingård och planterade den med sin favoritdruva pinot noir. De fann en lämplig plats på Nya Zeelands nordö, i regionen Wairarapa. Egendomen omfattar 40 hektar mark, varav 12 hektar är planterade med vinstockar. Odlingarna består framförallt av åtta olika kloner av pinot noir.

  • Leverantör

    AB Wicked Wine Sweden

  • Odlingsområde

    Wairarapa ligger i Wellington. Den sydligaste regionen på Nya Zeelands nordö.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 27 mars och 3 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och fick ligga svalt vid 3-4°C under fem dagar. Därefter följde tre veckors jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar. Manuell nedtryckning av skalmassan skedde två till tre gånger per dag.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på franska ekfat om 225 liter. Tio procent av faten var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    318,67

  • Säljstart

    2020-06-23
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, sandelträ, körsbär, nougat och ingefära.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Pinot noir är en av de druvsorter som har odlats längst av människan. Forskning påvisar att den blev kultiverad för cirka 2 000 år sedan. Det är en känslig och svårodlad druva som blivit mer och mer populär de senaste decennierna. Idag odlas pinot noir med framgång i de flesta svala klimat i vinvärlden. Exempelvis i norra Kalifornien, Chile, Nya Zeeland samt i Bourgogne där den har sin hemvist.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Schubert Wines

  • Om producenten

    Schubert Wines grundades 1998 av Kai Schubert och Marion Deimling. Båda har utbildat sig till vinmakare på University Geisenheim. Efter att de arbetat på vingårdar i Europa, USA och Sydamerika beslöt de sig för att skaffa en egen vingård och planterade den med sin favoritdruva pinot noir. De fann en lämplig plats på Nya Zeelands nordö, i regionen Wairarapa. Egendomen omfattar 40 hektar mark, varav 12 hektar är planterade med vinstockar. Odlingarna består framförallt av åtta olika kloner av pinot noir.

  • Leverantör

    AB Wicked Wine Sweden

  • Odlingsområde

    Wairarapa ligger i Wellington. Den sydligaste regionen på Nya Zeelands nordö.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand mellan 27 mars och 3 april.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkades och fick ligga svalt vid 3-4°C under fem dagar. Därefter följde tre veckors jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar. Manuell nedtryckning av skalmassan skedde två till tre gånger per dag.

  • Lagring

    Vinet har lagrats ett år på franska ekfat om 225 liter. Tio procent av faten var nya.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    318,67