,
  • SchubertNr 99103

  • Pinot Noir , 2016
  • Nya Zeeland
    , Wellington N Z , Wairarapa
  • 189:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Wellington N Z , Wairarapa

Ekologiskt

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, ingefära, körsbär, nougat och hallon. Serveras vid cirka 16°C till feta eller vilda fåglar, eller till inte alltför smakrika rätter av fläsk- eller lammkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2018-01-19
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Blåröd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, ingefära, körsbär, nougat och sandelträ.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Schubert Wines

  • Om Producenten

    Schubert Wines grundades 1998 av Kai Schubert och Marion Deimling. Båda har examinerats till vinmakare på University Geisenheim. Efter att de arbetat på vingårdar i Europa, USA och Sydamerika beslöt de att skaffa en egen vingård, som skulle planteras med deras favoritdruva pinot noir. Slutligen fann de en lämplig plats på Nya Zeelands nordö, i Martinborough i Regionen Wairarapa. Egendomen omfattar av 40 hektar mark, varav 12 hektar av dessa är planterade med vinstockar. Till största delen är det pinot noir som är planterat, man har åtta olika kloner.

  • Leverantör

    AB Wicked Wine Sweden

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna sorterades och avstjälkades. Inledande kallmaceration i fem dagar vid en temperatur av 3-4°C. Därefter jäsning och skalmaceration på ståltankar i tre veckor, med manuell nedtryckning av skalmassan, tre gånger dagligen.

  • Lagring

    Vinet lagrades i ett år på franska ekfat om 225 liter, varav 10 procent av dessa var nya.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand, mellan 27 mars och 3 april.

  • Odlingsområde

    Wairarapa ligger i Wellington. Den sydligaste regionen på nordön.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    252

Flagga Nya Zeeland
Nya Zeeland
Vinkartboken

Nya Zeeland har både väldens östligaste vindistrikt, Gisborne på Nordön, och världens sydligaste vingårdar, i Central Otago på Sydön. Det är också ett av de nyaste vinländerna i Nya Världen. 1960 fanns här knappt 400 hektar med vin och först 1973 började man plantera Marlborough, som i dag är världsberömt för sin sauvignon blanc. Med drygt 20 000 hektar står sauvignon blanc för 57 % av landets produktion, pinot noir kommer på god andraplats med drygt 5 500 hektar motsvarande cirka 16 % av arealen.

Mångfald av viner – med skruvkapsyl

Från detta ”The green and clean land” har vi inte bara fått friska rena viner som krispig sauvignon, smakrik chardonnay och aromatisk riesling och gewürztraminer. Utan också högklassiga bordeauxblandningar av cabernet sauvignon och merlot samt pinot noir som tävlar i samma klass som Bourgogne. Landet har även drivit utvecklingen av skruvkapsylen – en stor majoritet av vinerna är förslutna på detta sätt – enkla såväl som dyra.

Nord och Syd har olika klimat

Nya Zeeland är uppdelat i ett tiotal distrikt. Nordön har ett varmare klimat än Sydön, vilket gör att sent mognande druvor som syrah och cabernet sauvignon trivs bäst på Nordön och pinot noir och sauvignon blanc på Sydön – generellt sett. För det finns undantag, till exempel tillverkas det kvalitetsviner i Wairarapa på sydöstra Nordön av pinot noir och sauvignon blanc.

Läs mer om viner från Nya Zeeland
Karta Nya Zeeland