Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • SeccalNr 92039

  • Valpolicella Ripasso ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Valpolicella Ripasso
  • 169:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Valpolicella Ripasso

Nyanserad, något utvecklad, kryddig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, chokladpraliner, hallon, korinter, lakrits, kaffe och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-07-05
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, chokladpraliner, körsbär, korinter, lakrits, kaffe och vanilj.

  • Råvaror

    70% , 20% rondinella, 5% molinara och 5% croatina.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.

  • Producent

    Nicolis Angelo e Figli

  • Om producenten

    Nicolis grundades 1951 av Angelo och Natalia Nicolis. Idag drivs företaget av deras tre söner Giancarlo, Guiseppe och Massimo.

  • Leverantör

    Savino AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. DOC Valpolicella Ripasso gäller enbart för de röda viner som tillverkats enligt ripassometoden. Druvorna till detta vin kommer från vingården Seccal i Valpolicella Classico. Vinrankorna är i genomsnitt 40 till 50 år gamla.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Tolv dagars jäsning och skalmaceration följt av en andra jäsning tillsammans med skalrester från tillverkningen av amarone och recioto.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 16 månader på gamla ekfat av slavonsk ek. Efter buteljering lagras det ytterligare ett halvår hos producenten.

  • Kr/l - jämförpris

    225,33

  • Säljstart

    2019-07-05
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, något utvecklad doft med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, chokladpraliner, körsbär, korinter, lakrits, kaffe och vanilj.

  • Råvaror

    70% , 20% rondinella, 5% molinara och 5% croatina.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Ripassometoden innebär att man efter den inledande jäsningens slut, blandar vinet med skalmassa från amarone- eller reciotoproduktion. På så vis får man en andra jäsning som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom.

  • Producent

    Nicolis Angelo e Figli

  • Om producenten

    Nicolis grundades 1951 av Angelo och Natalia Nicolis. Idag drivs företaget av deras tre söner Giancarlo, Guiseppe och Massimo.

  • Leverantör

    Savino AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. DOC Valpolicella Ripasso gäller enbart för de röda viner som tillverkats enligt ripassometoden. Druvorna till detta vin kommer från vingården Seccal i Valpolicella Classico. Vinrankorna är i genomsnitt 40 till 50 år gamla.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Tolv dagars jäsning och skalmaceration följt av en andra jäsning tillsammans med skalrester från tillverkningen av amarone och recioto.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 16 månader på gamla ekfat av slavonsk ek. Efter buteljering lagras det ytterligare ett halvår hos producenten.

  • Kr/l - jämförpris

    225,33