,
  • Senda de las RochasNr 2156

  • Spanien
    , Manchuela
  • 100:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Manchuela

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig smak med inslag av plommon, skogsbär, peppar, lakrits, körsbär och viol. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


Produktinformation

  • Lättare glasflaska

  • Säljstart

    2017-12-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av plommon, björnbär, peppar, lakrits och viol.

  • Råvaror

    Bobal.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    VINOS DE ALBOREA, S.L. (BODEGA PARDO TOLOSA)

  • Om producenten

    Bodega Pardo Tolosa ägs av familjen Pardo Tolosa. Förutom vinproduktion så producerar familjen också olivolja. Vinodlingarna är ekologiskt certifierade.

  • Leverantör

    LarCap AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration på temperaturkontrollerade ståltankar i två veckor, vid en temperatur av 25-28°C.

  • Lagring

    Hälften av vinet lagrades i drygt fem månader på tio år gamla franska ekfat om 225 liter. Efter avslutad lagring, blandades och buteljerades vinet.

  • Skörd

    Druvorna skördades maskinellt första veckan i oktober. Skördeuttaget var 70 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Manuchela ligger i centrala Spanien, 18 mil sydost om Madrid. DO Manchuela kom till i juli år 2000. Druvorna till detta vin kommer från vinodlingar som ligger på 700 meters höjd över havet. Klimatet är svalt på nätter och varmt och torrt på dagarna. Vinstockarna i vinodlingarna är cirka 20 år gamla.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    133,33

  • Säljstart

    2017-12-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Tät, mörk, blålila färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av plommon, björnbär, peppar, lakrits och viol.

  • Råvaror

    Bobal.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    VINOS DE ALBOREA, S.L. (BODEGA PARDO TOLOSA)

  • Om producenten

    Bodega Pardo Tolosa ägs av familjen Pardo Tolosa. Förutom vinproduktion så producerar familjen också olivolja. Vinodlingarna är ekologiskt certifierade.

  • Leverantör

    LarCap AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration på temperaturkontrollerade ståltankar i två veckor, vid en temperatur av 25-28°C.

  • Lagring

    Hälften av vinet lagrades i drygt fem månader på tio år gamla franska ekfat om 225 liter. Efter avslutad lagring, blandades och buteljerades vinet.

  • Skörd

    Druvorna skördades maskinellt första veckan i oktober. Skördeuttaget var 70 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Manuchela ligger i centrala Spanien, 18 mil sydost om Madrid. DO Manchuela kom till i juli år 2000. Druvorna till detta vin kommer från vinodlingar som ligger på 700 meters höjd över havet. Klimatet är svalt på nätter och varmt och torrt på dagarna. Vinstockarna i vinodlingarna är cirka 20 år gamla.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    133,33