,
  • Serego Alighieri Vaio ArmaronNr 2419

  • Amarone ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella
  • 399:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, katrinplommon, choklad, nötter, kakao och fikon. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött eller vällagrade hårdostar.


Produktinformation

  • Säljstart

    1994-02-14
  • Alkoholhalt

    15,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av katrinplommon, mörka körsbär, tobak, mörk choklad och fikon.

  • Råvaror

    , rondinella och molinara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Masi

  • Om producenten

    Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj. Vingården Vaio Armaron har fått sitt namn från de terrasser, "Marogne", som bygger upp odlingarna i den branta sluttningen

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger nordväst om Verona i Venetien. Druvorna till detta vin kommer från vingården Vaio Armaron i Gargagnago, Valpolicella.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst i två etapper som varat upp till 60 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tre år på ekfat samt slavonska ekliggare. De sista fyra månaderna har vinet legat på fat av körsbärsträ.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    532

  • Säljstart

    1994-02-14
  • Alkoholhalt

    15,5 %

  • Färg

    Tät, mörk, röd färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av katrinplommon, mörka körsbär, tobak, mörk choklad och fikon.

  • Råvaror

    , rondinella och molinara.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    7 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Masi

  • Om producenten

    Masi har drivits av familjen Boscaini under många generationer. Namnet kommer från Vaio del Masi, en vingård i Valpolicella som familjen köpte under slutet av 1700-talet. Firman drivs idag av Sandro Boscaini och hans familj. Vingården Vaio Armaron har fått sitt namn från de terrasser, "Marogne", som bygger upp odlingarna i den branta sluttningen

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger nordväst om Verona i Venetien. Druvorna till detta vin kommer från vingården Vaio Armaron i Gargagnago, Valpolicella.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Vinet har jäst i två etapper som varat upp till 60 dagar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tre år på ekfat samt slavonska ekliggare. De sista fyra månaderna har vinet legat på fat av körsbärsträ.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    532