,
  • Te Mata EstateNr 98807

  • Gamay Noir , 2017
  • Nya Zeeland
    , Hawke's Bay
  • 149:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Hawke's Bay

Bärig smak med inslag av skogshallon, smultron, körsbär, lingon och färska örter. Serveras vid cirka 14°C till rätter av ljust kött, gärna småplock, eller till vegetariska rätter.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2017-11-17
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, blåröd färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av skogshallon, smultron, körsbär och färska örter.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Te Mata Estate

  • Om producenten

    1995 planterade Te Mata de första stockarna av den franska druvsorten gamay på Nya Zeeland.

  • Leverantör

    Gardo & Morris AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    53 procent av druvorna jäste med hjälp av "macération carbonique", kolsyrejäsning. Det innebär att hela druvor läggs i en tank. De understa druvorna krossas av tyngden så att juicen frigörs, kommer i kontakt med jästcellerna, och en jäsning startar. Koldioxid bildas och tränger undan syret i tanken varpå en intracellulär jäsning startar. Resterande del druvor jäste på traditionellt sätt. De båda vinerna mognade sedan i nio veckor på franska ekfat innan de blandades och buteljerades.

  • Skörd

    Druvorna skördades den 24 och 25 mars.

  • Odlingsområde

    Hawke's Bay ligger på Nordöns östkust. Området omfattar 5 093 hektar vinodlingar. Druvorna till detta vin kommer från en av Te Matas vingårdar i subregionen Woodthorpe Terraces.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    198,67

  • Säljstart

    2017-11-17
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, blåröd färg.

  • Doft

    Bärig doft med inslag av skogshallon, smultron, körsbär och färska örter.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Te Mata Estate

  • Om producenten

    1995 planterade Te Mata de första stockarna av den franska druvsorten gamay på Nya Zeeland.

  • Leverantör

    Gardo & Morris AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    53 procent av druvorna jäste med hjälp av "macération carbonique", kolsyrejäsning. Det innebär att hela druvor läggs i en tank. De understa druvorna krossas av tyngden så att juicen frigörs, kommer i kontakt med jästcellerna, och en jäsning startar. Koldioxid bildas och tränger undan syret i tanken varpå en intracellulär jäsning startar. Resterande del druvor jäste på traditionellt sätt. De båda vinerna mognade sedan i nio veckor på franska ekfat innan de blandades och buteljerades.

  • Skörd

    Druvorna skördades den 24 och 25 mars.

  • Odlingsområde

    Hawke's Bay ligger på Nordöns östkust. Området omfattar 5 093 hektar vinodlingar. Druvorna till detta vin kommer från en av Te Matas vingårdar i subregionen Woodthorpe Terraces.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    198,67