,
  • Tenuta BelguardoNr 90393

  • Italien
    , Toscana , Maremma Toscana
  • 249:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Toscana , Maremma Toscana

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, plommon, kakao, kryddnejlika, lagerblad och ceder. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2017-10-20
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, plommon, kryddnejlika, lagerblad och ceder.

  • Råvaror

    90% cabernet sauvigon och 10% .

  • Producent

    Marchesi Mazzei

  • Om producenten

    Det finns dokument från 1000-talet som nämner Mazzei som vinproducenter i Carmignano. Företaget Mazzei har drivits vidare i familjen under 24 generationer. Idag är det Lapo som tillsammans med sönerna Filippo och Francesco som producerar vinet.

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration vid en temperatur av 28-30°C i 16 dagar.

  • Lagring

    I ett och ett halvt år på franska ekfat om 225 liter. 70 procent av faten var nya.

  • Odlingsområde

    Maremma ligger nära kusten i västra Toscana. Vineriet Belguardo ligger i Montebottigli. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger på en höjd av 70 till 130 meter över havet, med en sydsydvästlig solexponering. Planteringstätheten är 6 600 vinstockar per hektar.

  • Jordmån

    Till största delen sandsten.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    332

  • Säljstart

    2017-10-20
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, rödblå färg.

  • Doft

    Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, plommon, kryddnejlika, lagerblad och ceder.

  • Råvaror

    90% cabernet sauvigon och 10% .

  • Producent

    Marchesi Mazzei

  • Om producenten

    Det finns dokument från 1000-talet som nämner Mazzei som vinproducenter i Carmignano. Företaget Mazzei har drivits vidare i familjen under 24 generationer. Idag är det Lapo som tillsammans med sönerna Filippo och Francesco som producerar vinet.

  • Leverantör

    The WineAgency Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Jäsning och skalmaceration vid en temperatur av 28-30°C i 16 dagar.

  • Lagring

    I ett och ett halvt år på franska ekfat om 225 liter. 70 procent av faten var nya.

  • Odlingsområde

    Maremma ligger nära kusten i västra Toscana. Vineriet Belguardo ligger i Montebottigli. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som ligger på en höjd av 70 till 130 meter över havet, med en sydsydvästlig solexponering. Planteringstätheten är 6 600 vinstockar per hektar.

  • Jordmån

    Till största delen sandsten.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    332