,
  • The Great BonzaNr 6816

  • Reserve Shiraz Cabernet ,
  • Australien
    , South Eastern Australia
  • 79:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, South Eastern Australia

Mycket fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, plommon, pepparmynta, choklad och lakrits. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.


  • Säljstart

    2016-12-01
  • Alkoholhalt

    14,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, kaffe, plommon, pepparmynta och choklad.

  • Råvaror

    60% , 30% och 10% durif.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Quarisa Wines

  • Om Producenten

    Quarisa wines ägs av John och Josephine Quarisa. Vinmakare är John Quarisa.

  • Leverantör

    Vinia Sweden AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    De olika druvsorterna vinifierades separat. Inledningsvis fick värmen stiga till 30°C för att extrahera färg och tanniner. Vinet pressades sedan och kyldes ned till 23°C. En del vin fördes över till ekfat för att jäsa klart medan resten jäste klart på ståltankar. Efter jäsningen blandades vinet på ståltankar för malolaktisk jäsning. En del vin tappades sedan av för att lagras på ekfat.

  • Lagring

    15 procent av vinet lagrades på amerikanska ekfat i ett halvår. 10 procent av faten var nya, 40 procent var två år gamla och 50 procent var fyra år gamla. Resterande del vin vilade på ståltankar.

  • Skörd

    Druvorna skördades med maskin mellan den 21 och 28 mars.

  • Odlingsområde

    South Eastern Australia är en övergripande ursprungsbeteckning för viner från delstaterna New South Wales, Queensland, South Australia och Victoria. Shirazdruvorna till detta vin kom från en 101 hektar stor vingård i Limestone Coast, cabernet sauvignon från en 56 hektar stor vingård i Padthaway och durif från en 164 hektar stor vingård i Riverina.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    105,33

Flagga Australien
Australien
Vinkartboken

Utvecklingen av Australiens moderna vinindustri tog sin början under 1950-talet, då produktionen lades om från starkvin till bordsvin. Kombinationen av gynnsamt klimat, stora odlingsarealer och nyetableringar i svalare områden, avancerad teknologi och välutbildade vinmakare har sedan dess gjort att Australien förknippats med både fruktiga och "publiktillvänliga" viner i de lägre prisklasserna och prestigeviner av högsta klass och pris.

Kvalitet före kvantitet

Under några år har den australiska vinnäringen lidit av viss växtvärk, i form av överproduktion. Men medan den behandlas, bland annat genom lägre skördeuttag, kan vi fortsätta att njuta av Australiens unika viner i gamla traditionella stilar, och upptäcka de nya viner som ständigt skapas här.

Man odlar till exempel så vitt skilda druvsorter som de gröna viognier och arneis samt de blå sangiovese och nebbiolo för att nämna några.

Trenden är att fler och fler producenter satsar mer på kvalitet än kvantitet. Australien har under lång tid legat i framkant vad gäller både framtagande och användande av modern teknik för såväl odling, skörd som framställning av vin, samt att man anpassat och implementerat klassiska tekniker från Europa, i den egna vinindustrin.

Läs mer om viner från Australien
Karta Australien