,
  • The LionNr 6259

  • Organic Agiorgitiko Cabernet Sauvignon , 2014
  • Grekland
    , Peloponnesos
  • 119:-
  • Flaska , 750 ml
Grekland
, Peloponnesos

Ekologiskt

Fruktig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, choklad, mynta, blåbär och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.


  • Säljstart

    2016-09-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Mörk, blåröd färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, lakrits, choklad, mynta och vanilj.

  • Råvaror

    80% agiorgitiko och 20% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Giannikos Winery

  • Om Producenten

    Familjen Giannokos planterade sina första vingårdar 1896. Under de svåra år som följde efter andra världskriget emigrerade Nikolaos Giannakos till Napa Valley i Kalifornien. På 1970-talet återvände familjen till Grekland, och Nikolaos och hans son Michalis återplanterade vingårdarna och byggde upp det gamla vineriet igen. Företaget Giannikos Winery grundades då. 1996 brann hela vineriet ned. Michalis bestämde sig för att bygga ett nytt och bättre vineri och att ställa om hela produktionen och odlingen till ekologiskt. Företaget exporterade sina första viner år 2009.

  • Leverantör

    Kiviks Musteri AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna sorterades. Jäsning och skalmaceration under cirka två veckor.

  • Lagring

    80 procent av vinet lagrades i ett år på franska ekfat om 225 liter. 60 procent av faten var nya.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i slutet av augusti.

  • Odlingsområde

    Halvön Peloponnesos ligger väster om Aten, och hänger ihop med det grekiska fastlandet genom det smala Korintiska näset. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingårdar. Druvorna av sorten cabernet sauvignon kommer från vingårdar i Mycenae och druvorna av sorten aiorgitiko kommer från vingårdar i Nemea.

  • Jordmån

    Lera och sand.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    158,67