Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • TommasiNr 22350

  • Amarone della Valpolicella Classico ,
  • Italien
    , Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella , Amarone della Valpolicella Classico
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Italien
, Venetien , Valpolicella , Amarone della Valpolicella , Amarone della Valpolicella Classico

Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, mörka körsbär, lakrits, russin, nötter, kanel och choklad. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött eller till lagrade hårdostar.


Produktinformation

  • Säljstart

    1997-05-06
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, mörka körsbär, lakrits, russin, nötter och choklad.

  • Råvaror

    veronese, rondinella, corvinone och oseleta.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Tommasi Viticoltori

  • Om producenten

    Tommasi Viticoltori grundades 1902 av Giacomo Tommasi då han köpte vingården Conca d'Oro i Valpolicella Classico. Företaget ägs fortfarande av familjen Tommasi och drivs idag i fjärde generationen. VD är Pierangelo Tommasi och hans bror Giancarlo är chefsvinmakare. Egendomen omfattar idag 195 hektar vingårdar i Valpolicella Classico. Här odlar man framförallt corvina veronese, corvinone, rondinella och oseleta. Sedan 1902 har företaget expanderat och man producerar även vin i Venetien, Lombardiet, Toscana, Basilicata och Apulien.

  • Leverantör

    Hermansson & Co AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingårdar.

  • Jordmån

    Kalksten och kritjord.

  • Skörd

    Manuell. Skördeuttaget var 70 ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna får torka i fem månader. Därefter pressas musten och får sedan jäsa långsamt.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tre år på stora slavonska ekfat om 35 hektoliter.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    1997-05-06
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Mörk, röd färg.

  • Doft

    Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, mörka körsbär, lakrits, russin, nötter och choklad.

  • Råvaror

    veronese, rondinella, corvinone och oseleta.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    8 g/l

  • Övrigt

    Amaronevinerna från Valpolicella görs huvudsakligen av druvsorten corvina som ofta blandas med rondinella och molinara. Vintypen tillverkas av druvor som skördas tidigt och sedan får torka och skrumpna ihop under vintern. När vattnet i druvorna dunstar koncentreras socker, fruktsyror och smakämnen. Vinerna blir därför fylliga, smakrika och alkoholstarka.

  • Producent

    Tommasi Viticoltori

  • Om producenten

    Tommasi Viticoltori grundades 1902 av Giacomo Tommasi då han köpte vingården Conca d'Oro i Valpolicella Classico. Företaget ägs fortfarande av familjen Tommasi och drivs idag i fjärde generationen. VD är Pierangelo Tommasi och hans bror Giancarlo är chefsvinmakare. Egendomen omfattar idag 195 hektar vingårdar i Valpolicella Classico. Här odlar man framförallt corvina veronese, corvinone, rondinella och oseleta. Sedan 1902 har företaget expanderat och man producerar även vin i Venetien, Lombardiet, Toscana, Basilicata och Apulien.

  • Leverantör

    Hermansson & Co AB

  • Odlingsområde

    Valpolicella ligger norr om Verona i nordöstra Italien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingårdar.

  • Jordmån

    Kalksten och kritjord.

  • Skörd

    Manuell. Skördeuttaget var 70 ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna får torka i fem månader. Därefter pressas musten och får sedan jäsa långsamt.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tre år på stora slavonska ekfat om 35 hektoliter.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    398,67